
Sevgili Seyit Onbaşı;
Benim adım Yiğit Ayaz. Sen olmasaydın Çanakkale kurtulamazdı mermiyi nasıl kaldırdın? Dünyada bence hiç kimse o kadar ağır bir mermiyi kaldıramaz. Çok büyük bir savaş olmuş, bir çok askerimiz ölmüş ve cennete gitti. Ben seninle gurur duyuyorum.
Sevgilerimle...
Canım askerim. Kalbimizde yatan kahramanlarımız. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere hepiniz bu vatan için savaştınız. Gözünüzü kırpmadan, hiç düşünmeden canınızı ortaya koydunuz. Bu vatanı bizlere armağan ettiniz. Sizlere minnettarız. Siz ölmediniz, kalbimizde yaşıyorsunuz. Hakkını ödenmez.
Hakkınızı helal edin, hakkınız ödenmez.
F.Duru/Mengen Cumhuriyet İlkokulu

Hakkı ÇİFCİ
Mengen Cumhuriyet İlkokulu

Özlem
Yılmaz
Mengen
Cumhuriyet
İlkokulu
Çanakkale'de şehit olmuş cesur yürekler;
Ben Elif Badegül. Mengen Cumhuriyet İlkokulu 3. sınıf öğrencisiyim. Bu mektubu sizlere olan özlemimi ve sevgimi belirtmek için yazıyorum.
Öncelikle sizlere minnet ve sevgimi anlatmaya kelimeler yetmez ancak sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gençliğiniz pahasına vatanımızı korumak için cesurca savaşarak kendinizi feda ettiniz. Sizlerin sayesinde '' Bizim '' diyebileceğimiz bir vatanımız var. Sizlerin sayesinde var olduk ve yolunuzdan giderek sizlere layık bir genç olabilmek için çabalıyoruz. Canınız pahasına koruduğunuz bu vatana Türk gençleri olarak sahip çıkacağız. Bayrağımızı sonsuza dek göklerde dalgalandıracağımıza söz veriyoruz.
Sizlerin savaştığı Çanakkale'yi görmeyi, o duyguyu şehitliğe giderek sizlere olan saygımı orada da göstermek isterim. Sizlerin can verdiği o toprakları Çanakkale şehitlerini görmeyi çok istiyorum. En yakın zamanda ziyaret etmek isterim.
Saygılarımla.. Elif Badegül
Ey Şanlı Şehitlerim !
Sizin hikayenizi ilk öğrendiğimde çok etkilenmiştim. Yaşımın küçük olmasına rağmen bizim ve vatanımız için verdiğiniz mücadele beni hem çok üzdü hem çok mutlu etti. Düşünüyorum da o zamanlar kimilerinizin yaşları küçük olmasına rağmen hiç düşünmeden cepheye savaşmaya gittiniz.. Kiminiz arkasında gözü yaşlı bir anne, bir eş ve çocuklar bıraktınız.
Kim bilir sizin için ne kadar gurur vericiydi sizin arkanıza bile bakmadan cepheye gitmeniz. o amanlar yaşasaydım sizin gibi gözümü kırpmadan savaşa gider miydim ? Emin değilim. Vatanımın gurur kaynağı şehitlerim, vatanımın solmayan gülleri.. sizinle ömrümün sonuna kadar gurur duyacağım. Benim şanlı şehitlerim ! Biz dünümüzü bu günümüzü yarınımızı kısaca bu vatanı size borçluyuz. Ben kendim ve ülkem adına bize bu günleri armağan ettiğiniz için size teşekkür ederim.
belinay

SAVAŞ
YILMAZ
MENGEN
CUMHURİYET
İLKOKULU

Leyla Demir
Şehit Jandarma Astsubay Hacı İbrahim Yılmaz Ortaokulu
Sevgili şehitlerim;
Öncelikle size bu yurdu Çanakkale Savaşı'nda bütün düşmalarla savaşıp elinizden geldiğince herkese destek oldunuz. Bunun için size çok teşekkür ederim.Belki siz bunları yaptığınızda gelecek için savaştığınızda belki bizler yoktuk. Belki siz şehit kahramanlarımızı görmedim ama herkes sizi bana anlattı. Kitaplardan gördüm sizleri. Dedem nenem anlattı sizi bana. Siz kahraman Türk şehitlerisiniz. Ben sizin gibi kahramanlıklar yapmadım. Ülkemi korumak için bir şey yapmadım ama sakın siz bize doğru olanı göstermediğinizi sanmayın. Gösterdiniz ama ben daha çok küçüğüm. Büyüdüğümde ben de bayrağım için ülkem için her şeyi yapacağım. Herkes artık sizi tanıyor. Nasıl kahramanlık sergilediğinizi biliyor ve bunun için teşekkür ediyorum herkese örnek olduğunuz için. Eğer bir gün şehit olursam inşallah onurlu ve gururlu bir şekilde yanınıza gelmek istiyorum. Sevgilerle Elif.

Gamze YILMAZ
Şehit Jandarma Astsubay Hacı İbrahim Yılmaz İlkokulu
Siirt/Şirvan

18 Mart Çanakkale Zaferi Çanakkale Şehitlerine
Sevgili Şehitlerimiz;
Sizler bu ülkeyi düşmanlardan kurtarmak için nice arkadaşlarınızı şehit verdiniz. Bu ülkeyi nice savaşlar sonunda bizlere verdiniz. Bunu için sizlere minnettarız. Sizler olmasaydınız bizler bu günlere gelemez ve böyle özgür yaşayamazdık. Daha 15 yaşına basmadan vatanı için savaşmaya giden ve bu vatan için şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Eğer bizler böyle rahatça dışarıda dolaşabiliyorsak sizler sayesindedir. İnşallah sizler şimdi peygamber efendimize komşusunuzdur. Sizler bu vatan, bu bayrak, bu toprak için gözünüzü kırpmadan canınızı ortaya koydunuz. Bizlerde sizler gibi bu vatanı düşmanlardan kurtarmak için mücadele ediyor ve edeceğiz. Canımız pahasına bu vatanı korumak için bizlerde buradayız.
Ruhunuz şad olsun. Mekanınız firdevs cenneti olsun inşallah. Amin.
"Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" - "Çanakkale Geçilmez"
ESMA Y.



AYŞE EMİROĞLU
ŞEHİT HAKAN KABİL İLKOKULU/ANKARA
Ey Şanlı Şehitlerim !
Sizin hikayenizi ilk duyduğumda çok etkilenmiştim. Yaşımın küçük olmasına rağmen vatan için verdiğiniz mücadele beni çok etkiledi. Şimdi ise düşünüyorum da kiminizin yaşı daha çok küçük olmasına ve elinizde doğru düzgün cephane olmamasına rağmen kendinizi ateşin ortasına atarcasına vatanı kurtarmaya gitmişsiniz. Ardınızda gözü yaşlı anne, eş ve çocuk bırakmışsınız. Bunları düşünürken bile duygularıma hakim olamıyorum.
Vatanımın gurur kaynağı şehitlerim! Yurdumun solmayan gülleri ! Sizinle ömrümün sonuna kadar gurur duyacağım.
Ruhunuz şad olsun !
Fatma Ç.
Sevgili Kadın Kahramanlar;
Çanakkale düşmanın denize sürüldüğü, kahramanlarının destan yazdığı, Atamın bağrına bastığı yer.
Ne yüce, ne kutlu insanlarsanız. Hepiniz ne zor şartlarda düşmanı denize döktünüz. Bazılarınız erkek kılığına girdiniz, bazılarınız evlatlarınızdan vaz geçtiniz. Soğuktan donan ellerinizi bile hissetmediniz. Aşınızı kahraman evlatlarla paylaştınız.
Bu vatanın var oluşunda ne büyük rol oynadınız. Bıkmadınız, yılmadınız. Kağnılarla top, tüfek, mermi taşıdınız.
Siz yüce kadın kahramanlar
Asla unutulmadınız, unutulmayacaksınız
Elif Sude A.

Çanakkale Destanını Yazan Değerli Atalarımız;
Sizleri çok seviyorum.Çok zorluklarla savaşarak bu vatanı bize kazandırdınız.Sizin sayenizde evimizde rahatça yaşıyoruz.
Sizi görmesemde çok seviyorum.
Yakup Mesut K.
1-J Sınıfı

Hatice BOZKURT
Mengen Atatürk Ortaokulu
Mengen / BOLU
Ey Aziz Çanakkale Şehitleri;
Selam olsun yurdumuzun kahramanları, selam olsun düşmanları bozguna uğratan yiğitler, sizlere selam olsun.
Vatanı için gencinden yaşlısına öleceğini bile bile düşmana doğru yürüyen yiğitler. Sizler bizim için cephede canlarınız pahasına mücadele etmeseydiniz, bizler şu an vatanımızda rahat bir şekilde yaşayamazdık, ilerleyemezdik, gelişemezdik.
Ey kahraman şehitlerimiz, haklarınızı bizlere helal ediniz. Biz de sizin bize bıraktığınız bu cennet vatanı canımız, kanımız kuruyana kadar azimle, şevkle, refah daha gelişmiş bir memleket olması için çabalayacağız.
Yerimize geçecek olan yeni nesillere de sizin kahramanlıklarınızı anlatıp bu cennet vatanı korumaları için emanet edeceğiz. Ruhlarınız şad olsun
M. Emre
