GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇOCUK OYUNLARI PROJESİ
PROJE SONU ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ KİTAPÇIĞI


BİLGE EROL DUYMAZ

MEVLANA HALİT İLKOKULU
2-B SINIFI

Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları projemizde hedefimiz öğrencilerimizin bizim çocukken oynadığımız oyunlarla tanışmasını sağlamaktı. Günümüzde ekran bağımlısı haline gelen çocukların yeni oyunlarla evde, sokakta sosyalleşmesini sağlamaktı.
Bunu özellikle bu pandemi sürecinde projemiz sayesinde başardık. Öğrencilerin oyunlarla hayata bağlanmasını sağladık. Projeyi yürütmemizi sağlayan tüm proje ekibime teşekkür ediyorum.

MEVLANA İLKOKULU
2-B SINIFI
BERNA KAPLAN

Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları Projesi ile öğrencilerimin, geçmişte aile büyüklerinin oynadığı oyunları öğrenerek,kültürümüzü daha iyi algılayabildiklerine inanıyorum. Bu proje sayesinde çocuklar oyun yoluyla hem eğlenip hem öğrendiler.
Pandemi süreci boyunca öğrencilerime moral ve motivasyon kaynağı olan projemizde yer aldığımız için çok mutluyum. Tüm proje ortaklarıma da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
BİRGÜL EROĞLU
SELİM ŞAHİN İLKOKULU
4/C SINIFI










Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları projemizde hedefimiz öğrencilerimizin geçmişte ebeveynleri tarafından oynanan oyunları tanımasını,evde aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini ,arkadaşları ile sosyalleşmelerini sağlamaktı.
Özellikle pandemi sürecinde yürüttüğümüz bu proje sayesinde ekran bağımlısı haline gelen öğrencilerin oyunlarla hayata bağlanmasını sağladık. Projeyi yürütmemizi sağlayan tüm proje ekibime teşekkür ediyorum.
BEBEKLİ 75.YIL İLKOKULU
4-A SINIFI
SERAP GÜNGÖR KABA


Geçmişten Bugüne Çocuk Oyunları benim ilk projem. Bu projeyi köy okulunda yaşatmak geçmişle geleceğe köprü kurarak öğrencilerimize değerlerimizi hatırlatmak çok güzel bir deneyim sağladı.
Öğrencilerimizin teknoloji bağımlılığını azaltarak akranlarıyla kaliteli zaman geçirdiklerini sağladığımızı düşünüyorum.
Projeyi yürütmemizi sağlayan proje arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

NURCAN CEYLAN ÖZDEMİR
ATATÜRK İLKOKULU
1/A SINIFI



Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları Projesi benim ilk projem. Bu proje ile oyunları öğrencilerimle eğlenerek, müfredatla ilişkilendirerek öğrendik. İçinde bulunduğumuz salgın döneminde oyunlarımızı yüz yüze ve çevrimiçi derslerde oynayan öğrencilerimizin sosyalleşmelerine katkı sağladık. Bu projede kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum.
Projeyi yürütmemizi sağlayan proje arkadaşlarıma gereken özveriyi gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum.

MURAT AKKOYUNCU
ATATÜRK İLKOKULU
2/A SINIFI

Projemiz sayesinde ülkemin birbirinden değerli öğretmenleriyle ve onların gül bahçelerindeki solmayan gülleriyle benim solmayacak güllerimin tanışmalarına fırsat sağladı. Öğrencilerim ve birbirinden değerli velilerim içerisinde yaşadıkları dünyayı ve çevreyi farklı bir pencereden fark ederek daha iyi anlamalarına ve bu çevrede teknolojiden uzaklaşarak geçmişte oynanan oyunlarla vakit geçirmelerime olanak sağladı.. İşbirlikçi ve özgün çalışmaları yapmanın hazzını yaşadık. Yapılan çalışmalarla derslerimizde, arkadaş , çevrelerinde, sokakta, evde artık doğanın güzelliklerini fark ederek ona göre davranmalarını sağladı. Her şeyin maddiyatla elde edilmeyeceğini kendilerinin de isterlerse yeni şeyler üreterek mutlu olabileceklerini öğretti. Okul döneminde okulda salgın hastalık döneminde evde nelerin yapılabileceğini gösterdi. Projemizin bizlere ve öğrencilerimize çok şeylerin kattığını düşünüyorum. Emeğini esirgemeyen tüm öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇOCUK OYUNLARI PROJESİ ÖĞRETMENLERİ

