Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη ,
Δως της κλώθο να γυρίσει , παραμύθι να αρχίσει…..


18ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ
Σχ. έτος 2021-2022

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν το 1821, που κάποια παιδιά, Ελληνόπουλα, αποφάσισαν να πάνε στο Κρυφό Σχολείο και να μάθουν τα ελληνικά γράμματα και όχι τα Τούρκικα.
Ξεκίνησαν λοιπόν για το Κρυφό Σχολειό και κρατούσαν φαναράκια για να βλέπουν το φως και να προχωρούν.
Ξαφνικά άκουσαν κάτι…. Άκουσαν του Τούρκους να πλησιάζουν κοντά τους.
Είπαν στον παπά , που τον έλεγαν Παπαφλέσσα , να κρυφτούνε. Κρύφτηκαν πίσω από ένα βράχο. Ήρθαν όμως οι Τούρκοι και τα έψαχναν. Ήταν όμως καλά κρυμμένα και δεν τα βρήκαν. Έτσι οι Τούρκοι έφυγαν. Μετά τα παιδιά βγήκαν από την κρυψώνα τους και πήγαν ήσυχα στο Κρυφό Σχολειό.
Ξαναγύρισαν όμως οι Τούρκοι και είδαν την πόρτα του Κρυφού Σχολειού ανοιχτή και τον παπά να κάνει μάθημα στα παιδιά. Μπήκαν οι Τούρκοι μέσα στο Κρυφό Σχολειό , αλλά ο παπάς και τα παιδιά τους πολέμησαν σαν ήρωες και τους νίκησαν.
Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!
Σπουδαίοι συγγραφείς και εικονογράφοι του παραμυθιού είναι οι μαθητές :
Αγγελική, Αριάδνη, Βασιλική, Βαγγέλης, Γεράσιμος, Μαρίνα, Μάριος, Νικόλ, Νικόλας, Στάθης, Στέλλα, Χάρης, Χριστίνα, Xριστόφορος, Χρυσάνθη.
