Μια ιστορία δημιούργημα των παιδιών για την περιπέτεια του Αϊ Βασίλη και του Φον Κουταλάκη.


Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα όλα ήταν έτοιμα στο εργαστήρι του Φον Κουταλάκη, του πιο διάσημου ζαχαροπλάστη της Χώρας των Γλυκών.
ο Φον Κουταλάκης αντίκρισε τον Αϊ Βασίλη να τρώει κρυφά όλα τα νόστιμα γλυκά του.
Όμως, ένα πρωί μόλις άνοιξε την πόρτα του εργαστηρίου, αντί για άρωμα βανίλιας από τον φούρνο...
"Είναι πεντανόστιμα δε μπόρεσα να αντισταθώ", είπε ο Αϊ Βασίλης όταν έγινε τσακωτός από το Φον Κουταλάκη.
Ο Αϊ Βασίλης τώρα έπρεπε να βοηθήσει το Φον Κουταλάκη να φτιάξει ξανά τα γλυκά των Χριστουγέννων για να είναι όλα έτοιμα τη μέρα εκείνη.
Έτσι, ο Αϊ Βασίλης έστειλε γράμμα στα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Μουρνιών ζητώντας τη βοήθεια τους για να φτιάξουν μαζί τα γλυκά των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά δέχτηκαν αμέσως. Ο Αϊ Βασίλης πήγε με το έλκηθρο του να πάρει τους μαθητές από το νηπιαγωγείο και όλοι μαζί πήγαν στη Χώρα των Γλυκών.
Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες και οι βασιλόπιτες ετοιμάστηκαν γρήγορα με τη βοήθεια των παιδιών, του Αϊ Βασίλη και του Φον Κουταλάκη. Έτσι, η Χώρα των Γλυκών μύρισε ξανά Χριστούγεννα.
