

Yağmur yedi yaşında bir kızdı.İlkokula yeni başlamıştı.Okuma yazma öğreneceği için çok mutluydu.Yağmur neşeli,sevgi dolu,arkadaşlarını çok seven bir kızdı.Kıvır kıvır saçları,birazcık ta kilosu vardı ama annesi onun
bu halini çok seviyor ona pofuduğum diyordu.
diyordu.

Yağmur okulun ilk günü erkenden uyandı. Saçlarını taradı, okul kıyafetlerini giydi, kahvaltısını yaptı ve heyecanla okuluna gitti ilk derste öğretmeni ve arkadaşlarıyla tanıştı teneffüste kantine gitti kantinde sıra beklerken bazı öğrencilerin kendisine bakarak güldüklerini fark etti.



Yağmur arkadaşlarına '' Neden bana bakarak gülüyorsunuz?''dedi.Arkadaşları ''Çünkü çok şişkosun ''dediler ve gülüşmeye devam ettiler. Bu zamana kadar hiç komik göründüğünü düşünmeyen Yağmur çok üzüldü.Yiyeceğini almaktan vazgeçip sınıfına koştu.

Yağmur ağlayarak sırasına oturdu.Daha sonra öğretmeni Yağmur'un ağladığını fark etti.Onu yanına çağırdı.Çiğdem Hanım:
-Niçin ağlıyorsun,Yağmurcuğum?diye sordu.
Yağmur:
-Öğretmenim arkadaşlarım benimle dalga geçtiler.
Çiğdem Hanım:
-Üzülme Yağmurcuğum.Arkadaşların sana kötü davranmışlar.Zorbalık yapmışlar.Konuşur,durumu hallederiz.dedi.
Yağmur'un diğer sınıf arkadaşları yanına giderek'' Üzülme senin kilonla alay edilecek bir şey yok.Sen çok tatlısın seni çok seviyoruz." dediler. Yağmur'a zorbalık yapan arkadaşları bir kenarda durup olan biteni izliyorlardı. Diğer taraftan da Çiğdem öğretmen her iki gurubu da gözlemliyordu. Yağmur'a yanındaki arkadaşları ''Tenefüs olunca birlikte dışarıda oyun oynarız sana zorbalık yapmaya çalışanlara bundan sonra izin vermeyiz.''dediler. Yağmur bu sözleri duyunca kendini daha iyi hissetmeye başladı.

Ders boyunca Yağmur sessizdi.Tenefüs zili çaldı. Yağmur arkadaşlarıyla beraber koşarak bahçeye çıktı. Ders zili çalana kadar yakar top, voleybol ve saklambaç oynadılar. Çiğdem öğretmen Yağmur'u arkadaşlarıyla oynarken görünce çok sevindi. Son ders zili çalınca heyecanla eve gitti. Okulda yaşadıklarını annesine anlattı. Annesi ona üzülmemesi gerektiğini anlattı ve ailecek yemeklerini yediler. Yağmur ödevlerini yapıp, kitap okudu.

Ertesi gün erkenden uyanan Yağmur okula gitmek için hazırlandı.Okula gitti.Yağmur'u gören bazı arkadaşları yine aralarında kıkır kıkır gülüştüler.Yağmur onların bu hareketleri karşısında üzgün bir şekilde sınıfa girdi ve sırasına oturdu.Dersi sessizce dinledi.Tenefüs zili çalınca arkadaşlarıyla top oynamak için bahçeye indi.Yağmur herşeyi unutmuş arkadaşlarıyla mutlu bir şekilde oynarken birden düştü.Bunu gören zorba arkadaşları yine gülüşmeye başladılar.

Şişko Şişko koşamıyor şuna bak diye dalga geçtikçe Yağmur ağlıyordu.Bunu gören arkadaşları hemen yardımına koştular ve Yağmur'u yerden kaldırdılar.Sonra öğretmenin yanına gittiler ve olanları anlattılar.
-Öğretmenim Yağmur yere düştü ve diğer arkadaşlarımız onunla şişko diyerek dalga geçtiler
Yağmur'un üzüldüğünü gören
Çiğdem öğretmen
-Üzülme Yağmurcuğum sen bu halinle çok güzelsin arkadaşların çok yanlış yapmışlar diyip sınıfa gittiler.

Öğretmen o gün öğrencileriyle zorbalık üzerine konuştu.Bununla ilgili öğrencilere pek çok örnekler verdi.Öğrencilerden bu konuyla ilgili yaşadıkları olayları dinledi.Ve sözü en son Yağmur'a verdi.Zavallı Yağmur o kadar üzgündü ki,yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamamıştı.Arkadaşları Yağmur'un bu halini şaşkınlıkla izledi.Çünkü Yağmur'un kilosu ile alay ederken onun bu kadar üzülmüş olduğunu tahmin edememişlerdi.Bu olaydan sonra herkes davranışlarına dikkat etmeye,zorba olmamaya özen gösterdi.
Zorbaların ve zorbalığa uğrayanların olmadığı bir dünya için ''Sen de Kalbinde Sevgiye Yer Ver'' diyoruz.
Tüm okuyucularımıza teşekkür ederiz.

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE(2)
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $3.59+) -
BUY THIS BOOK
(from $3.59+) - DOWNLOAD
- LIKE (2)
- COMMENT ()
- SHARE
- REMIX
- Report
-
BUY
-
LIKE(2)
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!