İyi okumalar :)

Bir varmış, bir yokmuş. Allah'ın kulu çokmuş. Sizden akıllısı, hele bizden akıllısı hiç yokmuş. Zamanların birinde sihirli bir orman varmış. Bu orman İstanbul yakınlarında bir yerdeymiş. Ama kimseler yerini bilmezmiş. Zaten bilmek de istemezlermiş. Çünkü ormana giren bir daha çıkmazmış.
Günlerden bir gün, akıllı bir ev robotu olan Çelebi-34'ün navigasyonu bozulmuş. Nereye gitmiş dersiniz? Tabi ki sihirli ormana... Çelebi-34 sağa dönmüş, sola dönmüş, hep aynı yere varmış. Aklı çok karışmış. Biraz da korkmuş. "Ya yağmur yağarsa? Hemen bozulur, küflenir kalırım buralarda." demiş kendi kendine.

Böyle düşünürken bir çatırtı duyulmuş. Ödü kopmuş Çelebi'nin. Arkasına baktı- ğında ne görsün? Türkiye'nin geri dönü- şümde uzman, süper kahramanı Fantastik Çocuk yerde yatıyormuş. Fantastik Çocuk ayağa kalkmış, üstünü silkelemiş ve "Tam Ağrı Dağı'na uçmak için havalanmıştım. Dağlarda plastik atık var mı, ona bakacak- tım. Nasıl düştüm anlamadım." demiş. Hiç bir özel gücü de çalışmıyormuş.


Robot Çelebi ve Fantastik Çocuk birbirlerine sokulmuşlar. Etrafı incelemişler. Bu ormanda bir farklılık olduğu belliymiş. Hemen burasının, herkesin korkuyla anlattığı, kayıp sihirli orman olduğunu anlayıvermişler. Daha da bir korkmuşlar. "Eyvah!" demişler. Tam o sırada onu görmüşler..

Bir taşın üstüne oturmuş, kocaman gözleriyle onlara bakıyormuş. Kim dersiniz? Bir kurbağa. Evet evet, bildiğimiz,
yeşil, ıslak bir kurbağa. Ama
bu kurbağa, bildiğimiz,
diğer kurbağalardan
3 kat daha büyükmüş.





Kurbağa" Ben bu ormanın bekçisiyim. Burayı herkes bulamaz, orman kimi isterse o bulur. Giren de çıkamaz. Çıkış için tek yol; gizemli haritayı bulmaktır." demiş.
Bizimkiler birbirlerine bakmış, "Bu nasıl bekçi böyle?" diye düşün- müşler. Daha önce kurbağadan bekçi ne görmüşler, ne duymuşlar. Şaşkınlıkları geçtikten sonra "Peki ama haritayı nereden bulacağız?" diyecek olmuşlar ama çoktan kaybolmuş kurbağa...


Ormanın bekçisi kurbağa kaybolmuş ama sesi hala ormanda yankılanıyormuş:
Bulmak istersen,
Arama ıraklarda.
Irak değil, yakın,
Etrafına bakın.
Fantastik Çocuk ve Çelebi-34 bu sesin ne dediğini önce anlamamışlar. Sonra kulak vermişler, iyice dinlemişler. Etraflarına bakmaya başlamışlar.

Fantastik Çocuk:
__ Biraz daha içerilere girip oraya bakalım, gömülü olmalı, demiş. Çelebi:
__ Irak değil, yakın dedi. Buralarda olmalı.
Duyduklarını yapmışlar, etrafa bakınmışlar. Haritayı da kurbağanın oturduğu taşın altında bulmuşlar. Gerçekten haritada çıkış yolu gösteriliyormuş. Bir de şöyle yazıyormuş:


Vardır herşeyin bir sebebi,
Varın siz çözün bu gizemi.
Duyulan sese kulak verin,
İnsanlara hep yardım edin.
Haritadaki yazıyı okurken bir ağlama sesi duymuşlar. Şaşırmışlar, çünkü bir tek kendilerinin orada olduğunu düşünüyorlarmış. Sese doğru yürümüşler.



Küçük bir çocuk yere oturmuş, hüngür hüngür ağlıyormuş. Haritada yazan mesajı o zaman anlamışlar. "Vardır her şeyin bir sebebi" diyordu haritada. Demek ki Çelebi-34 ve Fantastik Çocuk, bu çocuğu kurtarmak için buraya gelmişler.
Küçük çocuk, onları görünce çok sevinmiş. Hele Fantastik Çocuk'u tanımayan yokmuş ülkede. Rahatlamış, ağlamayı kesmiş.
Bizimkiler küçük çocuğu yerden kaldırmışlar. Haritayı kullanarak sihirli ormandan çıkmayı başarmışlar. Şirin bir köye varmışlar. Tabi kimsenin sihirli ormandan haberi yokmuş.
Gökten üç elma düşmüş. Biri bu masalı yazan çocukların başına, biri yardım etmeyi sevenlerin başına, biri de kahramanlarımızın başına.



Masalı kurgulayan öğrenciler;
- Abdurrahman İ. - Bilge Ö.
- Adem T. - Dilek Ö.
- Ayşe Zülal B. - Elvan Başak A.
- Ali Kerem K. - Halil Aras E.
- Batuhan O. - Hasan Sezai Y.
- Berra K. - Mehmet Mert K.
- Nil Sena C.

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $7.39+) -
BUY THIS BOOK
(from $7.39+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!