






LİMON
Merhabalar ben" Limon" gözlerimi bir pet shopta dünyaya açtım. Annem "Cicikuş" ve babam" Küçük prens'in" biricik kızlarıydım.Simsiyah gözlerim, sarı burnum, sapsarı başım ve tıpkı çimenleri andıran yemyeşil tüylerim var.Beni gören hayran oluyor.Annem Cicikuş'a benzediğim için çok mutluyum .Babam ise bembeyaz ,simsiyah gözleri mavi burnu olan çok yakışıklı bir muhabbet kuşuydu. Günlerden bir gün "Aylin "adında bir kız çocuğu geldi.Ali dayıya: erkek mavi bir kuş almak istediğini söyledi.Bunu duyunca çıt çıkarmadım. Başımı önüme eğdim çok üzülmüştüm.


Ali dayı Aylin 'i ikna etti.Ali dayı beni eline aldı ve başımı okşamaya başladı.Taksici Mehmet amca ile yeni evime gittim.Evimiz pet shopa hiç benzemiyordu.Çok büyük ve de çok güzeldi.Aylin beni odama götürdü.Odamın rengi sarıydı.Mobilyalar ise masmaviydi.Yeşil olan bir tek bendim.Dünyalar benim olmuştu.Annem ve babamı çok özlüyordum ,keşke onlarda benim yanımda olsaydı.Aylin çok sevgi doluydu.
Aylin:"Ayy senin kafan yumuşak!Bence senin göbek adın Tüy kafa olsun" dedi.Bende başladım uçmaya . Çok uçtuğum için acıktım, o nedenle kafese girdim, başladım yem yemeye.Karnım doyunca başladım ötmeye cik cik cik .Aytaç "Limon'um canım oğlum "diyordu.Ozaman adımın Limon oldugunu ögrendim.Oysa Tüy Kafa ismi daha çok hoşuma gitmişti.Akşam olunca Hasan amca geldi.O gece çok rahat uyudum.Günlerim birbirini kovaladı.Hasan amca :Bu kuş yalnız olmaz buna bir eş lazım. dedi. Hep beraber pet shopa gittik.Aytaç arabasını çok yavaş kullanıyordu.Ali dayı kafesime
mavi bir kuş bıraktı.Oda gelip sevgiyle başımı kaşımaya başladı.İkimizde çok mutluyduk. Artık benimde bir arkadaşım olmuştu.Yol boyunca yan yana, sallana sallana geldik.Mavi odama girer girmez başladım uçmaya .Fakat arkadaşım uçmuyor ciyak ciyak bağrıyordu.Meğerse arkadaşımın kanadı ve kuyruğu noksanmış.Bu durum ailece bizi çok üzdü.Tabiki en çokta beni üzdü.Yalnız uçmak sıkıcıydı.Şimdi isim koyma sırası gelmişti.Aylin hemen Maaaaaaaaaavvvvvvvvvvviiiiiiiiiiiiişşşşşşşşşşş diye bağırdı.
Her günümüz huzur doluydu.Gün geçtikçe Maviş 'in kuyruğu ve kanatları uzamaya başladı.Bu ailemi çok mutlu ediyordu.Her gün odada uçuşuyorduk.Uçtukça Maviş ve ben çok seviniyor ve eğleniyorduk.Artık Aylin'in dersleri başlıyordu.Bundan dolayı bizimle pek eğlenemiyordu.Yaa şimdi sabah saat ondan dörde kadar ders yapıyorlar.Ben Aylin'i çok ama çok seviyordum ama birazcık bizimle oynasa daha iyi olurdu, eğlenirdik.Aylin ve Özlem teyze beni bir gün Aylin'in anneannesine ve dedesine götürdü ve bizi çok sevdiler ama Maviş yine Mavişliğini yapıp Aylin'in anneannesini ıssırdı.
Günler birbirini kovalıyordu.Bir gün Maviş bizim evden kaçıp çam ağacının oraya gitmiş.Aylin ve Özlem teyze yakalayamadı.Saat dokuzda Maviş kaçtı ikide Maviş geldi.Maviş anlatmaya başladı:_Ben kaçtım Limon !Aylin ve Özlem teyze beni çok zor yakaladı karşıdaki çam ağacına uçmuştum.Ağaçta tek ben maviydim ondan beni hemen gördüler,fakat yakalamaları biraz zor oldu.Maviş beni ne kadar ısırırsan ısır beni yanlız bırakıp gitme .Nolur Beni Bırakma Maviş!..
Günlerden bir gün bizim mavi odaya bir kedi girmişti.Ben ve Aylin çok şaşırmıştım.Kedi gördügümde çok korkmuştum, tam beni yiyecek ...Aylin beni kucağına alıp kaldırdı.Benim o an kahramanım oldu.Ben uyandım,ciyak ciyak bağırdım.Aylin yanıma gelip ne olduğunu sordu bende anlattım.Tabiii beni anlamadı ,sarıldı öptü.Limonlar ekşi olur ama sen en tatlı limonsun dedi.
-Her gün olduğu gibi güne kırmızı balkonda merhaba dedik.Aylin ve Özlem teyze kafes temizliği yaparken Maviş ve bende ciyak ciyak eğleniyorduk.Kırmızı balkonumuz harika bir balkondu.Kırmızı koltukları ,kırmızı perdesi ve vazoda ki laleleriyle çok güzeldi.Bembeyaz tüllerde tırmanmak çok hoşuma gidiyordu.Gri halıda geziyorduk, Aylin'in yaptığı güvercin tablosunun üstüne çıkıp eğleniyorduk
Her gün ki gibi bir gündü ama cuma günüydü.Aylin'in deneme sınavı çözme günüydü.Aylin deneme sınavını çözdükten sonra Özlem teyze'yi uno oynarken Aylinin aklına tiktok da gördüğü bir videoyu hatırlattı ve Özlem teyzeye söyledi.Özlem teyze internetten merak edip muhabbet kuşlarının cinsinin nereden diye anlamaya çalışırken bizim kız olduğumuzu anladı.
Bu durum beni çok korkuttu.Ya beni istemez geri verirlerse... Beş dakika geçmeden Aylin bağırmaya başladı.İki kızımız varsa iki de oğlumuz olmalı.Aylardır boşuna üzülmüşüm , Aylin ''babama da söyleyelim'' dedi.Hasan amcaya mesaj attılar.Hasan amca ''tamam yeni bir eş alın'' dedi.Aradan 1 hafta geçti.Aylin ve Özlem teyze para biriktirip bana erkek arkadaş alacaklar.Ama o erkek arkadaşı benden daha çok severler diye korkuyorum.
- Full access to our public library
- Save favorite books
- Interact with authors














- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE(3)
-
COMMENT()
-
SHARE
-
SAVE
-
BUY THIS BOOK
(from $3.79+) -
BUY THIS BOOK
(from $3.79+) - DOWNLOAD
- LIKE (3)
- COMMENT ()
- SHARE
- SAVE
- Report
-
BUY
-
LIKE(3)
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!