


İÇİNDEKİLER
Melisa ile tanışma .......................3
Proje ile tanışma ......................4 (Zehra B.,Polis Amca İlkokulu)
Tangram oyunu ile tanışma ......5 (Buğlem E.,Gündüzalp İlkokulu)
Kodlama ile tanışma. ............6(Doğukan K.,Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu)
9 Taş oyunu ile tanışma ............7(Elif D.,Göktürk İlkokulu)
Reversi ile tanışma .................8(Şehit polis Bülent Aslan İlkokulu)
Mangala ile tanışma ...............9(Hiranur A.,Kaynaşlı İlkokulu)
Qbitz ile tanışma. .... ........10(Baran V.,İsmet İnönü İlkokulu)
Resfebe ile tanışma ...............11(Egehan Ş.,23 Nisan İlkokulu)
Skippty ile tanışma .................12(Asaf S.,Vali Vefik Kitapçıgil İlkokulu)
Veda ...............13(Zeynep Ş.,Vali Vefik Kitapçıgil İlkokulu)

Merhaba, Ben Melisa. Pandemi döneminde çok güzel bir projeyle tanışıp süreci nasıl eğlenceli ve kaliteli hale getirdiğimizi öğrenmek ister misin?



Acaba hangi oyunları öğreneceğiz????


Ben Melisa 4. Sınıf öğrencisiyim. Öğretmenimiz eğitim öğretim yılı içerisinde bir eTwinning projesi yapacağımızı, projenin adının ise Benim Akıl ve Zeka Oyunları Atölyem olacağını söyleyince çok heyecanlandım. Proje kapsamında çok sayıda zeka oyunu öğrenip turnuvalar düzenleyecekmişiz. Bunu duyunca çok mutlu oldum. Arkadaşlarımla geçireceğim eğlenceli anları hayal edebiliyorum. Ayrıca projeyi farklı illerden arkadaşlarla yürüteceğimizi duymak ise beni daha da çok heyecanlandırdı.
Zehra Betül D.
Serpil Kuşçu POLİS AMCA İLKOKULU AZİZİYE\ERZURUM



Tebrikler Ömer!
Buğlem E.
Demet GÜMÜŞ GÜNDÜZ ALP İLKOKULU- GÖLBAŞI- ANKARA
Teşekkürler Melisa!

Öğrendiğimiz ilk oyun tangramdı. Tangram, yedi parçadan oluşuyordu. Beş tane üçgen, bir tane kare ve bir tane de paralelkenar vardı kutuda. Öğretmenimiz bu parçaları kullanarak ev, kedi, gemi gibi şekiller oluşturacağımızı söyledi. Oyunu oynamaya başladığımda şekilleri yapamayacağımı düşünmüştüm ama oynadıkça alıştım, alıştıkça hızlandım. Oyunu öyle çok sevdim ki öğretmenimden yeni şekiller bile istedim. Oyunu iyice öğrendikten sonra sınıfta Tangram Turnuvası düzenledik. Turnuvayı arkadaşımız Ömer kazandı. Hepimiz arkadaşımızı alkışlayarak tebrik ettik çünkü önemli olan kazanmak değil eğlenmekti.
Daha sonra kodlama etkinliğimizi yaptık hep beraber.Piksel kodlama yapacağımızı söyledi öğretmenimiz.Bize kağıtlar dağıttı ve kodlamaya başladık. Kağıtta numaralar vardı.Öğretmenimiz verilen numaralara göre kodlamalarımızı yapmamız gerektiğini söyledi.Kodlamayı çok sevdim çünkü şeklin tamamını kodladığımda ortaya sürpriz bir resim çıkıyordu.
Öğretmenimiz projedeki bir ortak öğretmenimizin bize dansta meydan okuduğunu ve bizim de dans edip diğer ortak öğretmenimize meydan okuyacağımızı söylediğinde çok heyecanlandım.Çünkü dans etmeyi çok seviyorum.Öğretmenimiz akıllı tahtayı açtı ve Kod Haftası şarkısını izletti bize. Biz de dans edip meydan okuduk ortak öğretmenimizin sınıfına.Hem dans ettim hem de çok eğlendim.


Dans edip meydan okumak ne güzeldi!
Doğukan K.
Nalan SERT ŞEHİT ASTSUBAY ÜMİT BAŞARAN
İLKOKULU-İZMİR




Ailemle beraber 9 taş oyununu öğrendim.

Elif Defne B.
Elif Gülcan YILMAZ GÖKTÜRK İLKOKULU,ÇANKAYA/ANKARA

Tangram ve kodlamadan sonra yepyeni bir oyunla daha tanıştım.Bu oyun 9 taş oyunuydu. ilk duyduğumda çok merak etmiştim .Öğretmenim bu oyunu evde hazırlamanın çok kolay olduğunu, ailemizle beraber hazırlık yapabileceğimizi söyledi. Annemle beraber heyecanla ilk olarak bir tahtanın üstünü kurallarına göre çizdik. Taşlarını hazırladıktan sonra oyun için tüm malzemeleri tamamlamıştık. Öğretmenim; 2 oyuncuyla, 9’ar adet taşla oynandığını, 3 taşı yan yana veya alt alta getirmeyi başaran oyuncunun rakibinin bir taşını yeme hakkı kazandığını ve diğer tüm kurallarını anlatmıştı. Merakla oynamaya başladım. Oynadıkça oyunu daha iyi öğrendim. Öğrendikçe oyundan daha çok zevk almaya başladım. 9 taş oyununu oynamayı çok seviyorum. Fırsat buldukça sürekli oynuyoruz. Annem ve babamla oynamak onları yenmeye çalışmak, onları yenmek çok eğlenceli.

Anneciğim, reversi oynamak için seni bekliyorum!

Elizan
Meftun SAVUT ŞEHİT POLİS BÜLENT ASLAN İLKOKULU/BURSA

Sıradaki oyunumuz Reversi'ydi. Ben bu oyunu hiç oynamamıştım.Bu yüzden yeni oyun öğreneceğim için çok heyecanlıydım. Öğretmenimiz oyunun çok zevkli olduğunu söyleyince merakım daha da arttı.Oyunu internetten siparişini verir vermez elimize ulaştı. Oynamak için sabırsızlanıyordum. Kutunun üzerinde nasıl oynanması gerektiği kuralları ile birlikte yazıyordu. Annemle beraber iyice anladıktan sonra artık oyunu oynayabilirdik.
Reversi iki kişi ile oynanan bir oyundu.Kareli bir oyun tahtası üzerinde siyah ve beyaz yüzleri olan taşları vardı. 64 tane taşı var, her oyuncuya 32 taş düşer. Oyunun asıl amacı rakibinizin taşları sizin taşlarınız arasında kalırsa aradaki taşlar sizin renginize döndürülür. Tahtada en fazla hangi renk varsa o oyuncu oyunun galibi olur. Oyun gerçekten çok zevkli ve bir o kadar da zeka gelişimine olumlu etkisi var. Fırsat buldukça annem veya babamla sürekli Reverse'yi oynuyoruz.
Baran V.
Esma ŞİMŞEK İSMET İNÖNÜ İLKOKULU
ADAPAZARI / SAKARYA


Hiranur A.
Bahadır RADIF,KAYNAŞLI İLKOKULU,DÜZCE

Öğretmenimiz bir gün elinde bir kutu ile sınıfa geldi. Kutunun üzerinde çeşitli oyuklar ve içinde renkli taşların olduğu bir görsel vardı. Kutunun içindekini çok merak etmiştim. Öğretmenimiz bu kutunun içinde eskiden atalarımızın oynadığı bir oyun olduğunu söyledi.
Çok heyecanlanmıştım. Bu oyunu bir an önce öğrenmek için öğretmenime oyunun adını sordum. Öğretmenim mangala olduğunu söyledi. İsmi garip geldi ancak atalarımızın oynadığı oyun olması benim öğrenme isteğimi arttırdı. Hemen oynamak istedim.
Öğretmenimiz oyunu oynayabilmek için öncelikle oyun kurallarını bilmemiz gerektiğini
söyledi. İşte ilk kez tek ne demek, çift ne demek o gün öğrendim. Bir taşın arkadaşı var ise çift, arkadaşı yok ise tektir. İşte bu kadar basit! Oyun, alanı üzerindeki kuyu denilen 12
çukur ile bu çukurlara konulan dörder taş ile oynanıyor. Bir hazinem olduğunu ve hazineme koyduğum taşların benim olduğunu öğrendim. Taşları çift yaptığım zaman
hazineme koyuyorum. Bu oyun gerçekten çok eğlenceli ve heyecanlı. Oynadıkça kendimi geliştiriyorum. Mangala oyunu ile ailecek eğlenceli vakit geçiriyoruz.


Öğretmenim, mangala oyunu çok eğlenceli!
Mart ayı gelmişti ve yeniden okullarımıza kavuşmuştuk. Bu ay Q-bitz oyunu diye bir oyun öğrenecekmişiz. Açıkçası oyunu bilmiyordum ve çok merak ediyordum. Q-bitz oyunuyla beni öğretmenim tanıştırdı. Oyun ilk önce çok zor geldi. Parçaları nereye, nasıl koymam gerektiğini anlayamadım ama zamanla çok keyif alarak oynadım. Q_bitz oyunu, hafıza ve görsel algıyı geliştirirmiş. Oyunda 80 adet oyun kartı, ahşap oyun tablası ve her tablanın içinde 16 adet küp var. Kartta gördüğü şekli, tabla içerisinde ilk yapan kazanır. Çok heyecanlı ve eğlenceli bir oyun, bakalım başka hangi oyunlarla tanışacağım. Heyecanla bekliyorum.



Haydi gelin, Qbitz oynayalım!
Baran V.
Esma ŞİMŞEK İSMET İNÖNÜ İLKOKULU,ADAPAZARAI/SAKARYA

Benim en çok sevdiğim oyunlardan birisi de RESFEBE. Oyunun adını ilk duyduğumda, bana çok farklı geldi. RES+FEBE; RESİM ve ALFABE'nin birleşmesinden oluşmuş. Ayrıca rakamlar ve renkler de kullanılıyor. RESFEBE'de şekillerdeki gizli kelimeyi bulmak beni çok heyecanlandırdı. Öğretmenim 14 Mart
gününün "Pi Günü" olduğunu söyledi. 14 Mart günü bize fotokopiler dağıttı. Fotokopide Pi görseli, şekiller ve rakamlar vardı. Gizli kelimeleri o kadar hızlı buldum ki çok mutlu oldum.YUPPİ! Ne kadar keyifli bir oyun.Pi ile birçok kelime yazdık.
Pi-n-p-10,Pi-s-t-10,...Benim için özel bir kelime de PİYANO oldu. Çünkü ben piyano çalmayı çok seviyorum. Öğretmenimin bize dağıttığı fotokopilerdeki RESFEBE çalışmalarımızı boyadıktan sonra okul panosuna astık. RESFEBE oyununu çok sevdim.

Ne eğlenceli bir bulmaca!

Egehan Ş.
Sevim AKSOY 23 NİSAN İLKOKULU
BUCA/İZMİR


Keşke hep Skippity oynasak!

Asaf S.
Emine KÖSE VALİ VEFİK KİTAPÇIGİL İLKOKULU
AZİZİYE /ERZURUM

Mayıs aynının projemizin biteceği ay olduğunu çok iyi biliyordum, içimi bir hüzün kapladı. Ne kadar eğlenmiş, ne kadar çok şey öğrenmiştik. Öğretmenim son oyunun Skippity olduğunu söyledi. İlk kez duymuştum.Bu kelimeyi hemen araştırdım. Oyunu bir an önce öğrenmeliydim. Yüz kareden oluşan bir tabla ve kırmızı, sarı, turuncu, mavi, yeşil taşlardan oluşuyormuş. Ne kadar da renkli bir oyun diye düşündüm . Üstelik hem kardeşim ile oynayabilir hem de dört kişilik çekirdek ailemle de oynayabilirdim. Oyuncular herhangi bir taş ile başka bir taşın üzerinden zıplayarak üstünden zıpladıkları taşları toplar ve kendi önündeki uygun renkli yere yerleştirirler. Her bir renkten bir taş
toplayan oyuncu bir puan alırmış. Kuralları öğrenmiştim. Arkadaşlarım ile oyunu oynamak için sabırsızlanıyordum.
Tam da mezun olup öğretmenim ve sınıf arkadaşlarımla ayrılacağım bu son senemizde dahil olduğumuz bu eTwinning projesi ne de güzel olmuştu.Benim Akıl ve Zeka Oyunları Atölyem Projesi sayesinde unutulmaz bir yıl, tarif edilmez mutluluklar yaşadık.Salgının tüm olumsuzluklarına rağmen bu projeyle oynayarak öğrenmenin her koşulda gerçekleşebildiğini görmüş olduk.
Son canlı dersimizde öğretmenimiz Benim Akıl ve Zeka Oyunları Atölyem Projesinde gösterdiğimiz gayretlerden ötürü teşekkür etti.Hepimize sonraki hayatlarımızın oyun tadında geçmesini dilediğini söyleyerek bize bundan sonraki yaşamımızda başarılar diledi.




Zeynep Şevval S.
Nur HAŞİMOĞLU VALİ VEFİK KİTAPÇIGİL İLKOKULU AZİZİYE/ERZURUM

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) -
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- REMIX
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!