Bu bir e-Twinning projesi ortak ürün çalışmasıdır.
Tüm ortakların katılımı ile hazırlanmıştır.


Can!! Can benim biricik dostum.. Onunla olmak çok eğlenceli ; yazıyor, çiziyor, bazen silip tekrar yazıyor ama hep bizimle beraber. Yine bizimle olduğu bir gün yazdığını silmeye çalışırken beni yırttı. Ben kim miyim? Bir defterin sayfalarından biriyim. Evet, beni yırttı ve çöpe attı. Ve geri dönüşüm yolculuğum böyle başladı. Artık çöpteydim ve bana ne olacağını hiç bilmiyordum. Çöpte yalnız değildim, diğer arkadaşlarım da buradaydı. Onlar beni görünce üzüldüler çünkü; birimiz daha çöpe atılmıştık. Merak ediyordum ne kadar zamandır buradalardı. Nerdeyse 3 gün olmuş hepsi çok üzgün ve endişelilerdi. Biz eskiden birer ağaçtık ama şimdi pis bir şey gibi
çöpe atılmıştık...

Sevinç DERDİYOK
Gülsen Muzuri İlkokulu Şişli /İstanbul

Durun şişşşt sessiz olun, bakın buraya birisi geliyor. O da ne! elinde bir heybesi var. Acaba burada ne yapıyor? "Çok severim ben, çok severim, kağıtları çok severim." Hımm anladım şarkı söylüyor. Bir de bizim gibi buraya atılan kağıtları, cam şişeleri, plastik eşyaları alıp ayrı ayrı heybelere dolduruyor. Bizi bulunca ne çokk sevindi. Çok neşeli biri. Bizi artık kimse sevmeyecek diye çok üzülmüştüm ama bak bizi seven bir daha çıktı karşımıza. Oradan biri seslendi Merttt Merttt kağıtları aldıysan gidelim mi? Mert bizi alıp özenle ayırıp kağıtların olduğu heybeye koymuştu. Orada benim gibi pek çok arkadaşım vardı. Hemen kaynaştık arkadaş olduk. Güldük eğlendik buraya nasıl geldiğimizi anlattık. Yolculuğumuza neşe içinde devam ediyoruz.

Sultan GELMEZ
Lütfi Banat İlkokulu Beşiktaş/İstanbul
Bu harika bir yolculuk. Keşke herkes de bizimle bu yolcuğa katılsa. Hep birlikte çevremizi temiz tutup çöplerimizi geri dönüşümde değerlendirsek. Baksanıza her yer nasıl da çöp ama bizler buna dur diyebiliriz. Bu yolculuğumuza herkesi katarsak hep birlikte büyük bir geri dönüşüm yolculuğu başlatabiliriz.
Mert elinde kağıtlarla ilerledikçe heybesinden şu sesler yükseliyordu:


Sevilay YILDIZ KAYA
Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu Pendik/İstanbul
Sibel YILDIRIM
Konakpınar Ş.J.B.Erbu Serpan İlkokulu/BALIKESİR
Ve başladı yolculuk.
Mert önce kocaman bir plastik fabrikasına giderek heybesindeki plastik atıkları buraya teslim etti.Daha sonra cam fabrikasına giderek cam atıkları; metal fabrikasına giderek metal atıkları fabrikaya teslim etti.
Sıra kağıt atıklara yani bize gelmişti. Arkadaşlarım ve ben çok heyecanlandık.
-Acaba burada neler yaşayacağız?
Sanırım kağıt arkadaşlarım ve beni yeni maceralar bekliyor.

Kısa bir yolculuktan sonra kağıt fabrikasına geldik. Heyecanla heybeden çıkmayı bekliyorduk. Vakit kaybetmeden bizim gibi bir sürü kağıdın bulunduğu bir havuza girdik.
İlk işlem tüm atık kağıtların parçalara ayrılması. Bu işlem çok eğlenceliydi. Hatta biraz da gıdıklayıcıydı. Ama eğlence daha bitmemişti. Şimdi de sıra sıcacık bir havuzda hamur olmaya gelmişti. Bu işlem bizi vıcık vıcık bir hamur yapsa da çok eğleniyorduk.
Şule Yüksel ALPASLAN
Albay Süleyman Külahçı İlkokulu Döşemealtı /Antalya




Sinem UZUN
Munis Faik Ozansoy İlkokulu Küçükçekmece/İstanbul

Tüm arkadaşlarla pamuk şekerine benzeyen kıvamda
yoğurulmak çok eğlenceliydi. Başımıza nelerin geleceğinden habersizdik. Aklımda deli sorular vardı. Hangi çiçek resminde olacak hangi şiir bize yazılacaktı? Tüm bunları düşünürken kahkahalar içinde dönme dolaba binmiş gibi birbirimizi kovalar gibiydik.
Mmm en sevdiğim kokuları alıyordum sanki. Oda neydi öyle. Yağmur mu yağıyordu yoksa? Aynı bizim gibi kokuyor. Dünyanın en güzel kokusu bu olsa gerek.






Çöpteki kirimiz geçmiş,tertemiz ve mis kokulu olmuştuk,kağıt kokulu...Diğer kağıt arkadaşlarla iyice birbirimize karışmıştık.Ama çok ıslanmış olacağız ki bizi bir güzel kuruttular tabi buruş buruş olmuştuk. Silindir şeklinde bir ütü masasına sarıp çevirmeye başladılar. Buruşukluğumuz geçmiş, dümdüz ve ipince kağıtlara dönüşmüştük.
Serdar ÖZER
Kardelen İlkokulu Merkez / YALOVA

O da ne, şimdi de bizi alıp uzaktan akrabamız olan karton kutulara doldurdular. Burası biraz karanlıktı. Kutudan çıktığımızda kendimizi devasa makinelerin olduğu bir matbaada bulduk. Rengarenk kapaklı defterler haline gelmiştik.
Uyandığımızda kendimizi bir kırtasiye rafında bulduk. Sevimli bir çocuk diğer defterlerin arasından beni seçip aldı, çantasına yerleştirdi. Artık üzerimize rengarenk resimler çizilecekti. Çocukların hayallerini sergiledikleri birer anı olarak kalacaktık ...
Serpil DEMİRCAN
Hattat İsmail Hakkı İlkokulu Üsküdar/İstanbul


- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $3.19+) -
BUY THIS BOOK
(from $3.19+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!