




Merhaba, ben Açelya. Sizlere başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Beni dinlemeye hazırsanız başlıyayım.
beyzanur.şed.1-Şehit Erhan Dural Kız AİHL
özge.gamze.teacher-07-Killik Şehit Hamza Uzguç Ortaokulu
Her şey ailemin bana telefon almasıyla başladı. Bu beni çok mutlu etmişti. Aslında internette çok vakit geçiren bir kız değildim. İlk başlarda arkadaşlarımla internet üzerinden iletişim kurmaya başladım.
Sonraki günlerde arkadaşlarımın ısrarı ve benimde merakım sebebiyle kendime sosyal medya hesabı açtım. İlk başlarda arkadaşlarımın fotoğraflarını beğeniyordum. Ama bir süre sonra ben de paylaşım yapmaya başladım. Kendimi, evimin manzarasını, yediğim yemeği, kedimi, neredeyse her şeyi paylaşıyordum.
deniz.gamze.teacher 07-Killik Şehit Hamza Uzguç Ortaokulu


ELİFNAZ SÇBK-Şehit Çavuş Bülent Kula Ortaokulu
Takipçi sayım her geçen gün artıyordu. Tanımadığım kişilerle de arkadaş olmaya başlamıştım. Artık nerdeyse hiç dışarı çıkmıyordum.

Ailemle de pek vakit geçirmiyordum. Ailem beni uyarsa da onların söylediğini pek dikkate almıyordum. Hiç ders çalışmadığım için başarım da düşmüştü. Ailemin zoruyla ders çalışsam da aklım hep telefondaydı.
Aybüke.abdi-Abdi İpekçi Ortaokulu

İnternette çok zaman geçirmem ders başarımın yanı sıra sağlığımın da bozulmasına yol açmıştı. Uzun süre telefona baktığımdan dolayı gözlerim yanmaya , yazıları artık net görmemeye başlamıştım. Bunun yanında uzun süre hareketsiz kaldığım için eklemlerim de ağrımaya başlamıştı.
rümeysa.şed.1-Şehit Erhan Durak Kız AİHL


Artık merdivenleri inerken dizlerim çok ağırıyor
Vücudumdaki bu olumsuzlukları aileme hissettirmemeye çalışıyordum. Çünkü bana kızmalarından, telefonu da yasaklamalarından korkuyordum. Vücudumdaki sorunları onlardan uzun süre saklayamadım. Annem gözlerimdeki kızarıklığı fark edince, onlara vücudumdaki değişikliklerden bahsetmek zorunda kaldım.
tuana33- Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu


Ailem beni hastaneye götürdü. Göz doktoru bana uzun süre telefonla ilgilendiğim için gözlerimin bozulmaya başladığını, eğer böyle devam edersem gözlük kullanmam gerekeceğini söyledi .
Melike.ŞNKY-Şenköy Ortaokulu

Eklem ağrılarım için gittiğim ortopedi doktoru ise ağrılarım için bana ilaç verdi. Bunun yanında hareketsiz kalmamam her gün düzenli olarak spor yapmam gerektiğini söyledi.
Zeynep.ŞNKY-Şenköy Ortaokulu

Eve geldiğimizde aileme artık telefonu faydalı durumlar dışında kullanmayacağıma dair söz verdim. Çünkü telefonun bir çok yönden beni olumsuz etkilediğini fark etmiştim. Sağlıklı ve başarılı bir hayat için bunu yapmam gerekiyordu.
ardatysd.-Türkiye Yardımseverler Ortaokulu


Evet arkadaşlar benim yaşadıklarım bunlar işte. İnterneti en verimli şekilde kullanmak bizim elimizde. Unutma! İnternet sende kontrol de sende!!
Arkadaşlar benim yaşadıklarım bunlar işte. İnternet ile aranıza mesafe koymayınca böyle şeyler sizinde başınıza gelebilir. Eğer interneti doğru kullanırsak hayatımızı çok kolaylaştırır. Onu en verimli şekilde kullanmak bizim elimizde. Unutma! İnternet sende kontrol de sende!!
oyku.bilsem-Soma Bilim ve Sanat Merkezi
- Full access to our public library
- Save favorite books
- Interact with authors

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
SAVE
-
BUY THIS BOOK
(from $6.99+) -
BUY THIS BOOK
(from $6.99+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- SAVE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!