Sorumluluk küçük yaşta kazandırılır. Küçük yaşta evinde sorumluluk alan öğrenciler çocuklar yetişkin hayatında daha başarılı olur.
Ebeveynler, çocuklarına evde taşıyabilecekleri sorumluluklar verilmelidir.

Proje Ortakları
-Gülden ALBAYRAK- Mehmetçik Ortaokulu ERZİNCAN
-Ertan ORHAN-Küçük Yoncalı Ortaokulu TEKİRDAĞ
-Melek KESKİN-Şahinler Ortaokulu TEKİRDAĞ
-Neziha KEBAPÇI-Abdülhamit Han Ortaokulu TEKİRDAĞ
-Umut ÖZDEMİR-Şehit Üsteğmen Ömer Mavi Ortaokulu KAYSERİ
-Gülnur SÜLEK ŞANLI-Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu ANTALYA
-Hacer ÖNEN--Abdülhamit Han Ortaokulu ÇORLU
-İlkay ERÇİN-Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu İZMİR
-Ceylan ADIGÜZEL-Ticaret Borsası Ortaokulu ESKİŞEHİR
Gökçe GÜNDOĞDU-Özel Antalya Bilim Koleji ANTALYA
Proje Hakkında
Sorumluluk başarıyı ve mutluluğu etkileyen en önemli kişilik özelliklerinden biridir. Dolayısıyla çocuğun sorumluluk sahibi olması için anne babaların çocuklara evde derslerin dışında küçük ev işleri vererek sorumluluk duygusunu kazanmalarına yardımcı olunması gerekir.
Projedeki amacımız,
Sorumluluk duygusunun gelişiminde de başrole sahip olan ebeveynlerin çocuklarına yaşına, cinsiyetine ve kişisel özelliklerine uygun görevleri yapmasına fırsat vererek daha özgüvenli, başarılı ,mutlu sorumluluk sahibi bireyler yetişmesine katkı sağlamak.
Çalışma Takvimi
Ekim Ayı
Tanışma
Görev dağılımı
Öğrenci seçimi ve TwinSpaceye eklenmesi
E-Güvenlik çalışmaları
Çalışma Takvimi
Kasım Ayı
Proje, logo çalışması
10 Kasım ( Proje ortaklarıyla ortak ürün oluşturma )
Proje Blog hazırlama
20 Kasım (işbirlikçi ürün )
Dünya Çocuk Hakları Günü olması sebebiyle uluslararası etkileşim ve üretim amacıyla tüm ortaklarca birlikte işbirlikçi bir ürün tasarlama
Yemek yapma
Çalışma Takvimi
Aralık Ayı
Yemek masasını hazırlama
Bitki yetiştirme
Öğrencilere yönelik son test anketi
Öğretmenlere yönelik son test anketi
Proje değerlendirme toplantısı
E-kitap oluşturma
Beklenen Sonuçlar
proje sonucunda;
Aile bilinçlenecek.
Öğrenci ödev ve ders dışında da sorumlulukları olduğunun farkına vararak
Sorumluluk duygusu kazanacak.
Öğrenci hayata hazırlanacak ve ailede işbirliği anlayışı gelişecek.
Ev işlerinde sorumluluk alan öğrenci derslerin de de daha başarılı olacak.
Kullandığımız İletişim Araçları
Eba
Youtube
Adobe connect
Zoom
Öğrenci Ön Ve Son Test Değerlendirme Raporu
1- “Bugün Küçük İşler Yarın Sorumluluk Sahibi Bireyler “ projemize 5. Sınıf düzeyinden %46.6, 6. sınıf düzeyinden %32.8 ve 7. Sınıf düzeyinden % 20.7 oranında öğrenci katılımı sağlanmıştır.
2- Anket sonuçlarına göre% 72.4’ ü ev işlerinde ailelerine yardımcı oldukları gözlemlenmiştir.
3- Yaptığımız anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin %87.9’nun bitki yetiştirdiğini ortaya koymaktadır.
4- Anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin %31’i daha önce bir e-Twinning projesinde yer aldığını tespit etmektedir.
5- Anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin %48.3’ü daha önce canva, woardart, padlet vb. web 2.00 araçlarını kullandığını gözlemlemektedir.
6- Anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin % 100’ü internet erişimine imkan sağladığı tespit edilmektedir.
7- Anket sonuçlarımıza göre öğrencilerimizin %100’ü projedeki görevlerini yerine getirebilmek için bir cihaza (akıllı telefon, tablet, bilgisayar) sahip olduğu tespit edilmektedir.
8- Yapmış olduğumuz anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin projeden beklentileri genel olarak sorumluluk sahibi olmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlamak olduğu gözlemlenmektedir.
9- Anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin % 100’ü böyle bie e-Twininng projesinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını, projenin kendileri için faydalı olduğunu görülmüştür.
10- Anket sonucuna göre öğrencilerimizin %22.4’ü canva, renderforest, padlet vb. gibi wb 2.00 araçları hakkında bilgi sahibi oldukları görülmüştür.
11- Anket sonucuna göre öğrencilerimizin %93.1’i proje süreci içinde internet erişiminde sorun yaşamadığını ortaya koymaktadır.
12- Anket sonucuna göre öğrencilerimizin %94.8’i ev işlerinde ailelerine yardım etme, destek olma oranının arttığı gözlenmektedir.
13- Anket sonucuna göre öğrencilerimizin % 100’nün bitki bakımını öğrendiğini ve doğamız için bitki yetiştireceklerini ortaya koymaktadır.
14- Yapmış olduğumuz anket değerlendirmesine göre proje içinde yer alan etkinliklerden öğrencilerimizin %56.2’sı yemek yapma, %21.1’i bitki yetiştirme, %15.5’i odalarını toplama, %5.2’si ise yemek masası hazırlanması etkinliklerinden keyif aldıkları tespit edilmektedir.
15- Anket sonucuna göre öğrencilerimizin % 94.8’i sorumluluklarını bildiklerini, sorumluluk sahibi olduklarını ve sorumluluk bilincinin geliştiğinin farkında olduklarının ortaya koymaktadır.
Öğretmen Ön Ve Son Test Değerlendirme Raporu
1-“Bugün Küçük İşler Yarın Sorumluluk Sahibi Bireyler “ isimli projemizde proje danışmanı olarak ortaokul kademesinde çalışan 10 öğretmen görev almıştır. Bu öğretmenlerin illere göre dağılımı Antalya 3,Erzincan 1, Eskişehir 1, İzmir 1,Kayseri 1 ve Tekirdağ 3 olmak üzere 10 öğretmen şeklindedir.
2-Anket sonuçlarına göre öğretmenlerimizin % 40’ı mesleğinde15-20 arası, %20’si meslekte 10-15 yıl ve kalan % 40’ı ise meslekte 5-10 yıl arası çalışmaktadır.
3-Yaptığımız anket sonuçlarına göre öğretmenlerimizin yarıdan fazlası, %60’ı, proje süresince her gün bilgisayarlarını kullanmışlardır. Kalan %40’ı ise haftada en az 2 kez bilgisayarlarını kullandığını belirtmiştir.
4- Öğretmenlerimizin %100’ü projeyi yürütürken herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını kolaylıkla yürüttüklerini ankette belirtmişlerdir.
5- Anket sonuçlarına göre öğretmenlerimizin % 30’u Web 2.0 araçlarını kullanırken az da olsa zorlandıklarını, kalan kısım ise (%70) kolayca hallettiklerini ifade etmişlerdir.
6- Öğretmenlerimizin tamamı anket sonuçlarına göre tüm öğrencilerine proje başında ve süresince Web 2.0 araçları hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirtmişlerdir.
7- Son değerlendirme anketi sonucuna göre öğretmenlerimizin %60’ı en çok Canva isimli Web 2.0 aracını kullanmışlardır. Kullanılan diğer araçlar ise Inshot, Renderforest, pawtoon, chatterkid, padlet %10’ar oy almıştır.
8- Yapmış olduğumuz anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin projeden beklentileri genel olarak sorumluluk sahibi olmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlamak olduğu gözlemlenmektedir.
9- Anket sonucuna göre tüm öğretmenlerimiz (%100) öğrencilerine ihtiyaç duyduklarında teknolojiye ulaşma ve kullanma konusunda rehberlik ettiklerini ve yardımcı olduklarını belirtmişlerdir.
10-Sonuca göre projemizde gerçekleştirilen tüm etkinliklere öğrenci katılımının yüksek olduğu öğretmenler tarafından belirtilmiştir ve tüm öğrencilerin etkinliklere katıldığı sonucu ortaya çıkmıştır.
11- Anket sonuçlarına göre öğretmenlerimizin % 100’ü böyle bir e-Twinning projesinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını, projenin kendileri için faydalı olduğunu ifade etmişlerdir.
12- Değerlendirme sonucuna göre öğretmenlerimiz bu projede yer almaktan mutlu olduklarını %100 olarak belirtmişlerdir.
13-Tüm öğretmenlerimiz tekrar bir E-twinning projesinde yer almak istediklerini ankette işaretlemişlerdir.
Projede Kullanılan Web2.0 Araçları
Canva Pixton
Bitmoji InsShot
Blogger Phinsh
Padlet
Google Forms
Youtube
Rederforest
Eba
Zoom


Projemizin Afiş ve Logosu
- Full access to our public library
- Save favorite books
- Interact with authors

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
SAVE
-
BUY THIS BOOK
(from $5.19+) -
BUY THIS BOOK
(from $5.19+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- SAVE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!