KATKIDA BULUNANLAR
Ağaç Yaşken Eğilir eTwinning Projesi Proje Ekibi
GÜLAY ARICI
EMİNE BİLGİN
KEZİBAN ÇETİNKAYA
NURTEN AKÖZ
FATMA ELMALI
İLKNUR LÜLÜ
DİLEK TEKİN
YASEMİN ERDEMİR ARLI
EMİNE ASLAN
ALEV SİNOĞLU
HAZIRLAYAN
EMİNE BİLGİN




GÜLAY ARICI/V.H.G.B. SEVGİ ANAOKULU ÇORUM















KEZİBAN ÇETİNKAYA/ÇİTLİ ŞEHİT DURSUN DEMİRKOL İLKOKULU MECİTÖZÜ/ÇORUM




DİLEK TEKİN/HANIM ÖMER ÇAĞIRAN İLKOKULU ANTALYA








EMİNE ASLAN/PİRİ REİS İLKOKULU MAMAK/ANKARA











İLKNUR LÜLÜ/HANIM ÖMER ÇAĞIRAN İLKOKULU ANTALYA













NURTEN AKÖZ/İLKKURŞUN ANAOKULU GÖMEÇ/BALIKESİR











YASEMİN ERDEMİR ARLI/ALİ OSMAN TEPE KARDEŞLER İLKOKULU TOKAT




























FATMA ELMALI/VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU ÇANKIRI















ALEV SİNOĞLU/MEHMET ŞEFİK ŞEFKATLİOĞLU ANAOKULU KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL













EMİNE BİLGİN/CERİTLER İLKOKULU ALACA/ÇORUM


























BİR ARKADAŞLIK HİKAYESİ
Uzun yıllar önce mutlu hayvanların yaşadığı yemyeşil ağaçlardan rengârenk çiçeklerden oluşan henüz insanların bilmediği kocaman bir orman vardı. Ormanda tüm hayvanlar Bilge Ağaç olarak bilinen koca çınar ağacının liderliğinde yaşarlardı. Bilgeliği ve adaleti ile Bilge Ağaç ormanın sakinlerinin mutlu ve huzurlu olmasını sağlardı. Bir gün ormanda koşuşturup oynayan yavru hayvanları dinlerken uzaktan bağırarak gelen Tavşan Hızlı’nın sesiyle irkildi. Tavşan Hızlı; Bilge Ağaç Bilge Ağaç yardım et! … Ormanda bir şeyler oluyor, dedi.
Bilge Ağaç, bağırarak gelen Tavşan Hızlı’ya dönerek:-Ne oldu Tavşan Hızlı ?diye sordu. Tavşan Hızlı:-Arkadaşım KIZIL TİLKİ ile ormanda yürüyüş yapıyorduk.O sıra da nehir kenarından geçerken KIZIL TİLKİ 'nin ayağı kaydı ve nehre düştü. Onu yakalayamadım ,dedi. Bunu duyan BİLGE AĞAÇ hemen ormandaki diğer hayvanları yardıma çağırmak için dallarına konan haberci kuşlardan tüm hayvanlara “Yardımınız Lazım” haberini gönderdi.
Bu yardım çağrısına ilk olarak, nehir kenarındaki rengarenk çiçeklerde neşe içinde dolaşan SÜSLÜ KELEBEK geldi.
-Size yardım etmeyi çok isterdim ama bu güzelim kanatlarımın suya değip zarar görmesini istemem,
dedi.
Tavşan Hızlı kelebeğin ne kadar kendini beğenmiş olduğunu bilse de Süslü Kelebek’in bu davranışı karşısında çok üzüldü.
O sırada Kızıl Tilki nehirde bulunan bir ağaç dalına tutunarak arkadaşlarının yardıma gelmesini bekliyordu.
Tavşan Hızlı umudunu kaybetmeden arkadaşı için yardım aramaya devam etti. Bilge Ağaç : -Üzülme Tavşan Hızlı Kızıl Tilki'yi mutlaka kurtaracağız, dedi. O sırada Bilge Ağaç'ın güvenli dallarında yuva kurmuş güvercin ailesinin en küçük yavrusu Bulut, konuşulanları duymuştu.
-Ben nehre gidip Kızıl Tilki'nin nerde olduğunu öğrenirim ve size haber veririm. Sonra da hayvan dostlarımızla gidip Kızıl Tilki'yi kurtarırız, dedi.
Minik güvercin Bulut , yemyeşil ağaçların arasından geçip rengarenk çiçeklerin üzerinden uçarak nehre ulaştı. Nehrin etrafında uçarken bir anda ağacın dalına tutunmuş çaresizce yardım bekleyen KIZIL TİLKİ' yi gördü ve alçalarak KIZIL TİLKİ 'nin tutunduğu dala konup '' Sonunda seni buldum .Merak etme seni kurtaracağız ''diyerek diğer hayvanlara KIZIL TİLKİ'nin yerini söylemek için ormana geri döndü.
Minik güvercin Bulut, Bilge Ağaç ve hayvan dostlarına Kızıl Tilkinin yerini söyledi. Bilge Ağaç Kızıl Tilkiyi nasıl kurtarabiliriz diye düşünürken, Zürafa Beneklinin aklına bir fikir geldi. "Uzun boynumla nehre uzanırsam onu kurtarabilirim?"dedi, Zürafa Benekli .Bunun iyi bir fikir olduğuna karar veren Bilge Ağaç hemen hayvan dostları ve Zürafa Benekli’ye Kızıl Tilkiye yardım etmek için yola koyulmalarını söyledi.
Zürafa Benekli, Minik güvercin bulut, Tavşan Hızlı ve hayvan dostları Kızıl Tilkiye yardım etmek için hızlıca nehir kenarına geldiler. Bir de baktılar ki ne görsünler, Kızıl Tilki hiç bir yerde yok. minik güvercin bulut uçarak etrafa iyice baktı. " Kızıl tilkiyi hiç bir yerde göremiyorum". diye endişeli bir sesle bağırdı. Tüm hayvanlar çok korktular ve aramaya başladılar. Bir yandan da seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. " Kızıl tilki Kızıl tilki bizi duyabiliyor musun?"
Arkadaşları Kızıl Tilkiyi çok merak ediyorlardı. O sırada bir ses duydular. ''Yardım edin, yardım edin kimse yok mu ? Bu gelen ses Kızıl Tilkiye aitti. Arkadaşları sevinçle sesin geldiği yöne doğru koşmaya başladılar. Kızıl Tilki akıntıyla sürüklenirken bir taşa takılmıştı ve orada sıkışıp kalmıştı. Tavşan Hızlı Kızıl Tilki’ye ‘’Merak etme ! seni birazdan kurtaracağız.'' ,dedi. Zürafa Benekli upuzun boynunu uzattı ama boynu Kızıl Tilkiye uzanamadı.
Süslü Kelebek:" Nasılsın Kızıl Tilki? Seni çok merak ettik" ,dedi.
Kızıl tilki: "Şimdi çok iyiyim Süslü Kelebek. Sizleri yanımda gördüğüm için çok mutluyum" ,dedi. Bu sırada arkadaşları tilkiyi karşıya nasıl geçireceklerini düşünüyorlardı.. Arslan gür sesiyle: "Karşıya bir ip atalım ve Kızıl Tilki'yi hep birlikte ipi çekerek kurtaralım" ,dedi.
Kirpi ormandan bir ip bulup geldi. İpi karşı kıyıya Güvercin Bulut götürdü. Tilki ipi tuttu ve karşı kıyıdaki tüm hayvan dostlarıyla birlikte ipi çekti. Kızıl Tilki karşıya kolaylıkla geçiverdi.
Kızıl Tilki:" Dostlarım hepinize çok teşekkür ederim, sizleri çok seviyorum" dedi.
Hep birlikte Bilge Ağacın yanına gittiler. Bilge Ağaca olup biteni anlattılar.
Bilge Ağaç: "Yardımlaşmanın ve işbirliğinin ne kadar güzel bir değer olduğunu hepimiz öğrenmiş olduk, hepinize teşekkür ederim dostlarım" dedi.
O günden sonra tüm hayvanlar yardımlaşarak mutlu bir şekilde yaşadılar.
-SON-

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $3.19+) -
BUY THIS BOOK
(from $3.19+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!