Από τα παιδιά των τάξεων Δ', Ε' και Στ' του
9ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
Σχ. Έτος: 2023 - 2024

O Ηρακλής προσπάθησε να διαγράψει το επιβλαβές υλικό που είχε ο υπολογιστής και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει σωστά και γρήγορα όπως λειτουργούσε στην αρχή. Ο Ηρακλής δοκίμασε όλα τα προγράμματα Antivirus αλλά κανένα δεν μπόρεσε να εξαφανίσει το επιβλαβές υλικό. Τότε, σκέφτηκε να διαγράψει όλα τα αρχεία του υπολογιστή κάνοντας format, σκοτώνοντας ταυτόχρονα το επιβλαβές υλικό όπως έκανε με το λιοντάρι της Νεμέας.
Ο Ηρακλής έβαλε σε καραντίνα τους ιούς προκειμένου να μην τους επιτρέψει να βλάψουν τον υπολογιστή. Ο ρόλος της καραντίνας είναι να απομονώνει τους τύπους αρχείων που περιέχουν ιούς από το σύστημά του υπολογιστή μέχρι να βρεθεί λύση όπως ακριβώς έκανε με το ελάφι της Κερύνειας που δεν το σκότωσε, αλλά το φυλάκισε προσωρινά.
Ο Ηρακλής με τη βοήθεια των γονιών και της ΔΗΕ (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) έπιασαν και φυλάκισαν έναν άγνωστο άνθρωπο που προσπάθησε να αποπλανήσει τα παιδάκια.
Πάντα ζητάμε τη βοήθεια των γονιών μας και της ΔΗΕ (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) όταν μας πλησιάσει κάποιος άγνωστος μέσω διαδικτύου, ώστε να συλληφθεί αν έχει κακές προθέσεις, όπως ο Ηρακλής συνέλαβε τον Ερυμάνθιο Κάπρο.
Ο Ηρακλής σκέφτηκε ότι μπορεί να καθαρίσει τον υπολογιστή του από τους ιούς, trojan και γενικά από οποιοδήποτε επιβλαβές υλικό ξεπλένοντας τον με ένα καλό Antivirus, δηλαδή ένα λογισμικό προστασίας από ιούς.
Με αυτόν τον τρόπο ο Ηρακλής κατάφερε να καθαρίσει από ιούς τον υπολογιστή του που είχε πολλά χρόνια να καθαριστεί με αποτέλεσμα να δουλεύει καλύτερα, όπως έκανε με τους στάβλους του Αυγεία.
Ο Ηρακλής είδε τα παιδιά τρομαγμένα και τα ρώτησε γιατί είναι τρομαγμένα κι εκείνα του απάντησαν ότι φοβούνται έναν άγνωστο στο διαδίκτυο. Τότε ο Ηρακλής τους ηρέμησε και ενημέρωσε τους γονείς τους και τη ΔΗΕ (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).
Προσέχουμε πάντα τους αγνώστους που μας παρουσιάζονται ως συνομήλικοί μας αλλά στην πραγματικότητα είναι ενήλικες και δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις τους. Ενημερώνουμε άμεσα τους γονείς μας και τους δασκάλους μας.
Η ΔΗΕ (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) έψαξε και βρήκε την IP (τη διεύθυνση) του άγνωστου αποστολέα που έστελνε ανεπιθύμητα μηνύματα και ζήτησε από τον Ηρακλή να αιχμαλωτίσει ζωντανό τον αποστολέα των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Τότε ο Ηρακλής αιχμαλώτισε ζωντανό τον αποστολέα και τον έστειλε πίσω στην ΔΗΕ, όπως έκανε με τον Ταύρο της Κρήτης.
- Full access to our public library
- Save favorite books
- Interact with authors

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE(1)
-
SHARE
-
SAVE
-
BUY THIS BOOK
(from $4.79+) -
BUY THIS BOOK
(from $4.79+) - DOWNLOAD
- LIKE (1)
- SHARE
- SAVE
- Report
-
BUY
-
LIKE(1)
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS