YAZAR:
ZÜMRA SU ALTUN & UMUT ARAS BUCAK
RESİMLER-TASARIM:
ZÜMRA SU ALTUN & UMUT ARAS BUCAK

BÖLÜM 1
TOPUZ









KOŞ TOPUZ KOŞŞ!


Dedem hayvancılıkla uğraşırmış. Babam okul tatil olunca yazın dedeme yardım edermiş. Dedemin çok uzun tüyleri olan ve biraz tombik bir çoban köpeği varmış. Babam köpeği çok severmiş. Fiziksel özelliğinden dolayı adını Topuz koymuş.
Babam Topuz’u ilk gördüğünde onun ne kadar harika bir köpek olduğunu düşünmüş. Bu yüzden sürekli birlikte oynuyorlarmış, hep onunla zaman geçiriyormuş. Çok iyi arkadaş olmuşlar. Babam Topuz’a çok iyi bakıyormuş, her gün onu yıkıyor ve uzun gri tüylerini tarıyormuş.



















Bir gün Topuz, komşu köpeği ile kavga etmiş. Topuz yaralanmış ve babam bu duruma çok üzülmüş. Babam onu hemen eve götürüp bitkisel merhem sürmüş. Sonra da bir bez parçası ile Topuz’un ayağını sarmış. Bir iki hafta sonra Topuz’un ayağı iyileşmiş ve eskisi kadar güçlenmiş.
HAV HAVVV!..
HAVVVV!




Babam okul çıkışında Topuz’un kendisini beklediğini görüyormuş. Topuz her gün babamı okul bahçesinde beklermiş. Topuz’un bu davranışı babamın çok hoşuna gidermiş. Yağmur yağdığında babam ve Topuz ıslanırlarmış. Eve gelince yanan sobanın yanında kurulanır ve ısınırlarmış . Bazen de babam Topuz ile uyurmuş. Onun uzun tüyleri babamı ısıtırmış.




BÖLÜM 2
DAĞ TAVŞANI




































Güzel, sıcak yaz günlerinden biriymiş. Güneş gökyüzünde parlıyor, bulutlar ise hafif bir serinlik veriyormuş. Babam koyunları otlatmaya götürmüş. Koyunlar yeşil otları afiyetle yerlerken; babam ve Topuz dinlenirmiş. Babam Topuz’un gri tüylerine başını yaslamıştı. Berrak masmavi gökyüzüne bakarak hayaller kurarmış.



























Hayallere dalarken yakınlarında acı acı feryat eden ses duymuş. Sesin geldiği kayalıklara doğru gitmiş. Birde ne görsün, uzun kulaklı ve iri bir dağ tavşanının ayağı taşa sıkışmış. Canı yanan tavşan çırpınıyormuş. Yavaşça yaklaşıp tavşanı yakalamış. Tavşanı kurtarıp, eve götürmüş. Dedemle, tavşanın ayağını tedavi etmişler. Sevimli tavşan sevgi ve ilgiden kısa sürede iyileşmiş. İyileşen tavşanı doğaya bırakmışlar.





























BÖLÜM 3
GELİNCİK







Babam ve Topuz yemyeşil çayırlarda kaşarken Topuz bir anda dereye doğru koşmuş. Babam da Topuzu takip etmiş. Topuz derede gördüğü alabalığın üzerine atlamış ama yakalayamamış. Babam dereye girerek elleriyle kayaların altında saklanan alabalıkları Topuz ile birlikte yakalıyormuş. Babam derenin yanında ateş yakıp; balıkları bir güzel pişiriyormuş. Afiyetle yiyip evin yolunu tutuyorlarmış.





























Eve yaklaşırken üst tüyleri kahverengi, alt tüyleri beyaz olan bir gelincik görmüşler. Gelincik bir şeyler kovalıyormuş. Ama babam neyi kovaladığını görememiş. Babam bu gelinciği güzel olduğu için yakalamaya karar vermiş. Eve gidip bir iple bir dal parçası alıp geri dönerek gelinciğe tuzak kurmuş. Fakat gelinciği yakalayamamışlar. Oralarda bir daha gelinciği hiç görmemişler.
























BÖLÜM 4
MAĞARA











Sonbahar mevsimi kapıya dayanmıştı. Hava soğumuştu ve yağmur yağıyordu. Babam ve Topuz kendilerini yağmurdan korumak için korunacak bir yer aradılar. Yakınlardaki mağaraya sığınmışlar, birkaç dal toplayıp ateş yakmışlardı. Islanan elbiselerini kurutmuşlardı. Mağaranın içi çok karanlıkmış. Mağaranın ilerisini merak etmeye başlamışlar. Babam, Topuz’u yanına alarak mağaranın içinde ilerlemeye başlamış. Yanına aldığı yanan odun parçasını meşale yapıp, mağaranın derinliklerine ilerlemişler.





































TOPUZ ÇABUK OLALIM. HADİİİ! ŞURADA BİR MAĞARA VAR. ORAYA SIĞINALIM.






















HHHIIĞĞĞ!
Derin bir horultu sesi duymuşlar. Meraklarından biraz daha ilerlemişler. Birden ne görsün babacığım? Koca bir boz ayı ve iki küçük yavrusu uyuyorlarmış. Gördükleri karşında şok olmuşlar ve çok korkmuşlardı. İlk defa bir ayı görmüşlerdi. Topuz korkudan gri tüylerini kabartmıştı. Topuz’un da korktuğunu gören babam ses çıkarmadan geldikleri yönde mağaradan geri çıkmışlar. Mağaradan çıktıktan sonra koşarak oradan uzaklaşmışlar.

BÖLÜM 5
BEYAZ AT













- Full access to our public library
- Save favorite books
- Interact with authors
BABAMIN MACERALARI
Bu hikayede doğayı ve hayvanları seven genç bir çocuğun onlarla maceraları anlatılmaktadır. Bazen tehlikeli, bazen de eğlenceli bir çok güzel anı....

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
SHARE
-
SAVE
-
BUY THIS BOOK
(from $4.99+) -
BUY THIS BOOK
(from $4.99+) - DOWNLOAD
- LIKE
- SHARE
- SAVE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS