Τα παραμύθια αυτού του βιβλίου φτιάχτηκαν από τα παιδιά στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας της δημιουργικής γραφής .
Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τις κάρτες από το σεντούκι και συνεργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και να τις ζωγραφίσουν.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά !!

Ο ΜΠΛΕ ΠΕΙΡΑΤΗΣ Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΡΟΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πειρατής και μια νεράιδα που ήταν φίλοι. Τον πειρατή τον έλεγαν Μπλε Πειρατή και την νεράιδα Ροζούλα. Μια μέρα αποφάσισαν να πάνε ένα ταξίδι.
Μπήκαν λοιπόν σε ένα καράβι και ξεκίνησαν να πάνε στο ''εξαφανισμένο νησί''. 'Εψαχναν πολλές μέρες το νησί ....Ψάρευαν ψάρια για να φάνε....και τελικά το βρήκαν!!
Κατέβηκαν από το καράβι στη στεριά, το νησί ήταν πολύ όμορφο! Όμως ξαφνικά όρμησε στον πειρατή ένα μεγάλο φίδι, τυλίχτηκε πάνω του και ήταν έτοιμο να τον πνίξει! Όμως η νεράιδα Ροζούλα έριξε μαγική σκόνη πάνω στο φίδι και έγινε καλό!!!
Το φίδι άφησε τον Πειρατή και του είπε : ''Συγνώμη δε θα το ξανακάνω , θα είμαι καλός μαζί σας ''. Αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί και γίναν φίλοι και έπαιξαν πολλά παιχνίδια.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!
ΤΕΛΟΣ
( Αυτή η ιστορία έγινε από όλα τα παιδιά της τάξης μας και την εικονογράφησαν σε ομάδες)
Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια νεράιδα η Ροζούλα και συνάντησε ένα άλογο που ήταν πολύ ζωηρό και χτυπούσε τους ανθρώπους με τα πόδια του... Η νεράιδα έπαιξε με την μαγική της φλογέρα μουσική και το ηρέμησε . Μετά έγιναν φίλοι και το ονόμασε Μαυρούλη .
( Αυτή η μικρή ιστορία έγινε από τον Ιάσονα ,τον Δαυίδ και την Εμμέλεια).
ΤΟ ΚΑΚΟ ΦΙΔΙ
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ιππότης, που τον έλεγαν Νίκο και πήγαινε να πολεμήσει. Όμως τον βρήκε ένα φίδι, τον δάγκωσε και μεταμορφώθηκε και έγινε κακός! Ευτυχώς στο παλάτι του είχε ένα μπαούλο με μαγική χρυσόσκονη , την έριξε πάνω του και ξαναέγινε καλός όπως πριν .
(Αυτή η μικρή ιστορία έγινε από τον Σωτήρη, την Μαρία και την Δανάη )
Ο ΚΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ
Μια φορά και έναν καιρό ένας κακός βασιλιάς ο Φαφούτης ( γιατί έτρωγε πολλά γλυκά),ήθελε να πάρει τον χάρτη του θησαυρού από τον Μαύρο πειρατή .Ο παπαγάλος του πειρατή , που τον έλεγαν Εξυπνούλη (γιατί ήταν πολύ έξυπνος) προστάτευε τον χάρτη. Κουτσούλησε λοιπόν τον κακό βασιλιά στα μάτια και δεν μπορούσε να δει τίποτα! Έτσι ο πειρατής και ο παπαγάλος έφυγαν και γλύτωσαν από τον βασιλιά .
(Αυτή η μικρή ιστορία έγινε από τον Δημήτρη, τον Μάξιμο και τον Γιάννη).
Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ
Μια φορά και έναν καιρό ένα κοριτσάκι είχε χάσει το μαγικό της ραβδί και ο Μπλε Πειρατής την βοήθησε να το βρει . Της το είχε πάρει η Μαύρη Γάτα για αστείο... Το πήρε λοιπόν πίσω και έκανε μαγικά και πέταξαν ψηλά να πάνε βόλτα στον ουρανό!
(Αυτή η μικρή ιστορία έγινε από τον Κωνσταντίνο , την Κατερίνα και τον Γιώργο).
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ
Μια φορά και έναν καιρό η πριγκίπισσα Συννεφούλα περπατούσε με τα ποδαράκια της και πήγαινε να αγοράσει καινούρια ρούχα. Τότε εμφανίστηκε ένας Δράκος και της έκλεψε το στέμμα της . Έτσι πήγε σε ένα μαγαζί να αγοράσει ένα καινούριο. Μετά όμως ο δράκος γύρισε πίσω , της είπε συγνώμη και ανταλλάξανε τα στέμματα!
(Αυτή η μικρή ιστορία έγινε από τη Νεφέλη , την Εύα και τον Θοδωρή)

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $3.59+) -
BUY THIS BOOK
(from $3.59+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!