1'in Bir Günü adlı kitabım okul öncesi yaş grubu çocuklar için matematiğin hayatımızdaki önemini anlatabilmek amacıyla yazılmıştır.


O sabah 1 sıcak ve güneşli bir güne uyandı. kahvaltısını yaptı. arkadaşları ile buluşmak için hazırlandı. ancak saatine baktığında sayı arkadaşları ile buluşmaya geç kaldığını farketti. Hemen yola koyuldu.

Buluşacakları parka gittiğinde hiçbirini göremedi.
1: 2,3,4,5..... neredesin? diye seslendi. Ama cevap alamadı. 1 hem meraklanıyor hem de kara kara düşünüyordu.
Dışarıdaki insanlara yardımcı olmalıydı. Peki sayı arkadaşları olmadan onlara nasıl yardımcı olabilirdi? Sabah erken saatte insanlar işlerine, çocuklar okullarına giderken ,alışverişte her yerde onlardan yararlanıyorlardı. Hemen aklına üçgenin yanına gitmek geldi.


Üçgen: Görmedim. Neler olıuyor 1 ?
1: Hey üçgen! Sayıları bulamıyorum onları gördün mü?
Üçgen: ''İstersen ben sana yardım edebilirim''
1: Onları bulamazsam insanlara nasıl yardımcı olabilirim?





Üçgen ve 1 birlikte yola çıktılar.
İlk önce bir markete girdiler ve işe koyuldular. Ama insanlar aldıkları yiyeceklerin parasını ödeyemiyorlardı. Çünkü 1'in yanında diğer sayı arkadaşları yoktu. Bu nedenle insanlar ne kadar para ödeyecekleri bilemiyorlardı. Üzülerek oradan ayrıldılar.



Ardından bir caddeye gitmeye karar verdiler. Üçgen burada trafik işareti görevini üstlendi. Ancak tüm trafik işaretleri üçgen şeklinde değildi. Bu sefer kare, daire, dikdörtgen…diğer şekillere de ihtiyaçları vardı. Böyle olursa insanların yollarını bulamayacaklarını ve kuralları uygulamayacaklarını düşünerek çok üzüldüler.


1 ona yardımcı olmak istedi ve insanların trafik ışıklarının saniyelerini saymaları için hemen yerini aldı ama yanında sayı arkadaşları olmadan hiçbir şey yapamıyordu.







Üçgen: Hepimizin bir arada olması gerekiyor. Sayılar, şekiller ve daha birçok kavram ,hepimiz matematik ile ilgili kavramlarız. İnsanlar alışverişte para öderken, giysilerini seçerken, ayakkabılarını ayak numaralarına göre alırken, hatta bilim adamları deney ve buluşlarını yaparken, matematikten yaralanıyorlar. Matematik yaşadığımız her yerde, o yüzden bizler çok önemliyiz.

1 ve üçgen eve gitmeye karar verdiler.
Eve geldiklerinde 2,3,4,5,6,7,8,9 ve 0 oradaydı.










8: Sen geç kalınca görevlerimizi yapmak için yola çıktık .Ama sensiz hiçbir şey yapamadık biz de seni aramaya geldik.
1:Heyyy! Nerelerdeydiniz?

3:Biz de seni arıyorduk?






3:Arkadaşlar anladık ki biz sayılar olmadan hayat çok zorlaşıyor. Bizlerin çok önemli görevleri var. Trafikte, alışverişte, boyumuzu, kilomuzu ölçerken ve daha birçok şey..... İşte bu yüzden biz sayıları ve matematiği eğlenerek öğrenmeliyiz.





Soru1: 1 sabah uyandığında nereye geç kaldı?
Soru 2:1 yolda kiminle karşılaştı?
Soru 3: 1 ve üçgen insanlara yardımcı olmak için ilk önce nereye gittiler?
Soru 4: Caddeye çıktıklarında üçgen hangi görevi üstlendi?
Soru 5: 1 üçgene nasıl yardımcı etti?
Soru 6:Sayıları nerelerde kullanırız?

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) -
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!