
İÇİNDEKİLER
*ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BİTTİ *KABAK BAŞINA PATLAMAK
*YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNER * TABANLARI YAĞLAMAK
*ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR * TURNAYI GÖZÜNDEN VURMAK
*MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI * NE VERİRSEN ELİNLE O GELİR SENİNLE
*VERMEYİNCE MABUT NEYLESİN SULTAN MAHMUT
*ÇİZMEYİ AŞMAK
*DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR
*İKİ AYAĞINI BİR PABUCA SOKMAK



ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BİTTİ
İki arkadaş varmış. Birisi çok çalışkan diğeri tembelmiş. Ara sıra görüşür sohbet ederlermiş. Sınav zamanı yaklaştığında tembel olan çalışkan olandan kitaplarını, notlarını alır, sınav bitince de konuşmazmış. Çalışkan olan "Ne o benimle konuşmuyorsun! sınav bitti tabii ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BİTTİ" demiş.
KABAK BAŞINA PATLADI
Öğrenciler sınıfta koşup oynarken yanlışlıkla öğretmenin kitaplarını yere düşürdüler. Bunu yapanlar kaçarken bir öğrenci sınıfta kitap okuyormuş. Öğretmen gelmiş ve kitap okuyan çocuğa kızmış. Çocukta "KABAK YİNE BAŞIMA PATLADI " demiş.

YAŞLI ADAMIN OYUNU
Bir zamanlar yoksul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün o kadar zor bir duruma düşmüşler ki kadıncağız ellerinde kalan tek mal varlığını, süt beyaz isimli ineklerini satmaya karar vermiş. Oğluna ineği pazara götürüp satabileceği en iyi fiyata satmasını söylemiş.
Delikanlı pazara giderken yolda tuhaf bir yaşlı adama rastlamış. Yaşlı adam ineğe bir göz atmış ve delikanlıya, "Bana bu ineği verirsen karşılığında sana çok para veririm" demiş. Sonra cebinden üç altın çıkarmış.
-Üç altın mı! demiş delikanlı.
-Yaşlı adam "bu altınlar yeteri" demiş.
Çok aç oldukları için kabul etmekten başka çaresi yokmuş. Süt beyazını yaşlı adama vererek yaptığı değiş tokuştan memnun, eve dönmüş. Yaşlı adam bu işten karlı



çıktığını düşünüp pazara ineği satmaya gitmiş. Delikanlı eve gidip olanları annesine anlatmış. Annesi çok kızmış. Oğluna, "beni evde bekle hemen gelirim, bu yanlışlığı düzeltmem lazım" demiş ve pazarın yolunu tutmuş. Pazarda ineği satmaya çalışan yaşlı adamı gören kadın hemen yanına yaklaşmış. Gerçek bir alıcı gibi yaşlı adamın yanına gidip
-Bu ineği kaça satıyorsun?
On beş altına veririm demiş.
Öyle ise on iki altın daha vermelisin demiş.
Yaptığın YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNDÜ şimdi ya bana ineğimi geri verirsin ya da on iki altın daha verip yoluna devam edersin. Yaşlı adam altınları verdikten sonra TABANLARI YAĞLAYIP oradan uzaklaşmış.



HAYVANLARIN DOSTLUĞU
Nasıl olmuşsa Tilki, Kurt ve ihtiyar Eşek arkadaş olmuşlar. Arkadaşlıkları öyle iyiymiş ki hiç ayrılmazlarmış. Bir gün yine ormanda gezerken yağmur bastırmış ama ne yağmur! kaçacak delik aramışlar. Sağa sola bakınırlarken bir mağara görmüşler. Hadi şu mağaraya girip yağmur dinene kadar bekleyelim demiş Tilki. Hep birlikte mağaraya girmişler. içerisi tertemizmiş. Ne bir ot ne bir koku varmış. Tam sahiplenelim burayı diye düşünürlerken Aslan çıkmış karşılarına. korkudan ölmek üzerelerken Aslan: "Aman efendim, aman efendim bu yağmurlu günde evime gelen misafirlere de bakın! Ne duruyorsunuz şaşkınlar, içeriye girin"demiş. Tilki, Kurt ve Eşek gözlerine inanamıyorlarmış. ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR diye düşünürlerken, Aslan'da TURNAYAYI GÖZÜNDEN VURDUM diye sevinç içinde onları afiyetle yemiş.





İYİLİK
Büyük bir hastanenin başhekimi olan bir adam bir gün çok rahatsızlanır. Tedavisi sadece yurt dışında mümkün görülen hastalığı artınca bu hastalığın uzmanlarından olan genç doktora rica etmişler. Ülkemize gelin ve lütfen hocamızı kurtarın. Doktor: "Doktor önce böyle bir iş teklif ettiklerinde gitmemiştim ve başıma çok zor işler geldi. Bu yüzden "MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI. Ben dersimi aldım! Hemen geliyorum" demiş.
Hızır gibi yetişip yaşlı adamı kurtarmış. Yaşlı doktor yattığı yerden doktorun elini tutuyor ve onu bırakmıyormuş. Allah seni bana göndermiş olmalı. Genç doktor "Ben dersimi yıllar önce aldım. Öğrendim ki "NE VERİRSEN ELİNLE O GELİR SENİNLE" demiş.




ÇOBANIN HALİ
Günlerden bir gün koyunlarını önüne alıp yola koyulan bir çoban varmış. Ne kadar uzağa gittiğini, nereye vardığını kendi bile bilmeyen bu çoban, koyunlarını otlatıp, çayırlarına salabileceği, yeşilin her tonuna sahip rengarenk kuşların süslediği cennet gibi bir çayıra gelmiş.
















- Full access to our public library
- Save favorite books
- Interact with authors
BU KİTABIN İÇERİĞİNDEKİ TÜM HİKAYELERİ İKİNCİ SINIFA GİDERKEN YAZMIŞTIM. UMARIM BEĞENİRSİNİZ:)))

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE(1)
-
COMMENT()
-
SHARE
-
SAVE
-
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) -
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) - DOWNLOAD
- LIKE (1)
- COMMENT ()
- SHARE
- SAVE
- Report
-
BUY
-
LIKE(1)
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!