


KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır
Bir gün annemle evde oynuyorduk. Birden kapı çaldı, kapıyı açınca karşımda komşumuz Çiğdem Yenge vardı. Ben:
- Hoş geldin Çiğden Yenge! Gel ayakta kalma, geç içeri.
Çiğdem Yenge:
- Yok kızım, ben annene bir şey söyleyeceğim, anneni çağırır mısın?
Ben de hemen annemi çağırdım. Annem kapıya geldiğinde Çiğdem Yenge'yi içeri davet etti ama o yine girmedi. Çiğdem Yenge:
- Emel, eşim çok hasta ama paramız olmadığı için onu hastaneye götüremiyoruz. Biraz borç para verir misin?
Annem:
- Tabiki de! Sen ne kadar lazım onu söyle, ben de eşime haber vereyim.
Ertesi gün annem, Çiğdem Yenge'ye istediği parayı verdi ve onlar da hastaneye gidebildiler. Eee ne de olsa Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
Yazan: Neslihan A. / Rize Vakıflar İlkokulu
İYİ KALPLİ TEYZE
Küçük bir köyde iki komşu varmış. Komşulardan bir tanesi çok iyi kalpli, sevecen ve paylaşımcı bir teyzeymiş. Diğeri ise kötü kalpli, kimseyle malını paylaşmayan bir teyzeymiş. Bir gün iyi teyze, köylerine yeni taşınan komşusuna "hoş geldin" sürprizi yapmak istemiş. Bir çorba yapmaya karar vermiş. Ama kazanı olmadığı için kötü kalpli komşusundan ödünç almaya karar vermiş. Komşusu ise kazanını vermemiş.
Günler günleri kovalamış, bir sabah kötü komşunun evinden bir ses duyulmuş: "İmdat! Yetişin komşular!"
Sesi ilk duyan iyi kalpli kadın olmuş ve herkese haber verip yardıma koşmuş. Eve vardıklarında yangını fark etmişler ve tüm güçleriyle yangını söndürmeyi başarmışlar.
kötü kalpli kadın herkese çok teşekkür etmiş. İyi kalpli kadın ise:" Bak gördün mü? Sen bana kazanını vermedin ama ben sana yardıma koştum. Unutma sakın komşu komşunun külüne muhtaçtır." demiş.
Yazan: Alyanur Y./ Rize Vakıflar İlkokulu
İKİ ARKADAŞ
Bir varmış, bir yokmuş. Mert ve Ali adında iki arkadaş varmış. Öğretmen en sevdikleri oyuncaklarını okula getirmelerini istemiş. Ertesi gün herkesin elinde çok güzel oyuncaklar varmış ama Mert'in hiç oyuncağı yokmuş. Çünkü Mert oyuncağını evde unutmuş Ali'nin oyuncağı ile oynamak istemiş ama bu sefer de Ali paylaşmak istememiş.
Aradan günler geçmiş ve bir gün çocuklar okulda top oynarken Ali topa çok hızlı vurmuş ve top dikenli tellere düşüp patlamış. Ali bu duruma çok üzülmüş. Mert ise yanına gelip; " Üzülme arkadaşım, benim topumla oynayabilirsin." demiş.
böylece Ali yaptığı hatayı anlamış ve paylaşmanın önemli olduğunu öğrenmiş.
Yazan: Bertuğ Y. / Rize Vakıflar İlkokulu
DÜŞÜNCELİ KOMŞU
Zamanın birinde Ayşe ve Miriye adında iki yakın komşu varmış O dönemde evlerde aydınlanmak için gaz lambası kullanılırmış.
Günlerden bir gün Miriye teyzenin evindeki lambanın gazı bitmiş ve hemen en yakın komşusuna gidip yardım istemiş. Ama Ayşe teyze evde yeterince gaz olmadığını ve ona yardım edemeyeceğini söylemiş. halbuki Ayşe teyzenin evinde her ikisine yetecek kadar gaz varmış.
Günlerden bir gün Ayşe teyzenin evinde gaz bitmiş ve koşarak Miriye teyzenin evinde bulmuş kendini.
Miriye teyze önce tereddüt etmiş, yaşanan olayı hatırlamış ama sonra da "Ben senden yardım istediğimde sen kabul etmedin ve beni karanlıkta bırakmaya razı oldun, ama ben sana aynısını yapmayacağım" demiş ve gazı paylaşmış.
Yazan: Berra Ö. / Rize Vakıflar İlkokulu
YARDIMSEVER İNSANLAR
Şirin mi şirin bir mahallede yaşayan insanlar varmış. Bu insanlar birbirine karşı anlayışlı ve kibarmış. Daima herkesin yardımına koşarlarmış.
Bir gün mahalledeki sahipsin gezen sokak köpeklerinin yağmurda ıslandığını ve aç kaldığını fark etmişler. Hemen gidip ona yemek vermişler ve sıcak bir yerde uyumasını sağlamışlar.
Bu durumu gören çocuk çok mutlu olmuş. Sadece etrafımızdaki insanlara değil hayvanlara da yardım etmemiz gerektiğini fark etmiş.
Ne de olsa komşu komşunun külüne muhtaçtır. Biz köpeğe yardım edince belki o da bir gün bizi hırsızlardan korur diye düşünmüş.
Yazan: Tunahan A. / Rize Vakıflar İlkokulu

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) -
BUY THIS BOOK
(from $2.99+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!