


Çam ormanının olduğu şirin mi şirin bir köyde başladı hikayemiz.
Sıcak bir yaz günü insanlar kendilerine yeni evler yapmak için çam ağaçlarını kesmeye gitmişler. Ağaçların kesildiği sırada bir tane kozalak düşmüş ve yuvarlanıp gitmiş. Giderken bütün ağaçların kesildiğini görüp çok üzülmüş.
Karlarda yağmaya başlayınca minik tohum tamamen görünmez olmuş.
Kendini tedirgin ve yalnız hissetmiş.Arkadaşlarını çok özlemiş ve kendine başka yer aramaya başlamış.
Günler günleri kovalamış . Kış mevsimi kendisini hissettirmeye başlamış. Rüzgarlar esmiş, yağmurlar yağmış. Kozalak tohumun üstü toprakla örtülmeye başlamış.
Minik tohum kış mevsimini toprağın altında geçirmiş. Bu sırada insanların çevre dostu olmayan atıkları da toprağın altındaymış. Bu atıkları toprak ana hiç sevmezmiş. Çünkü bunlar toprağa iyiliği dokunmayan ve diğer canlılara zarar veren atıklarmış. Minik tohum işte böyle bir plastiğin içine sıkışmış kalmış.
Soğuk kış günleri geçmiş, karlar erimiş. Toprak, bahar yağmurlarıyla minik bir solucanın yeryüzüne çıkabileceği yumuşaklığa ulaşmış. Solucan tam toprağın üstüne çıkacağı sırada plastiğin içine sıkışan minik tohumu görmüş. Zavallı tohum plastiğin içinden toprağın ne altına ne de üstüne gidip kurtulamıyormuş.
Solucan "Ne yapmalı da minik tohumu bu zararlı plastikten kurtarmalı?" diye düşünmeye başlamış.
Belki gücüm yeter plastiği çıkartırım demiş. Ağzıyla plastiği çekmiş. Ama solucanın gücü yetmemiş, plastiği çekmeye.Dişleri olmadığı içinde plastiği kemirememiş. Düşünürken arkadaşı köstebek gelmiş aklına '' Onun güçlü kolları ve sivri dişleri var.'' demiş.Arkadaşını bulmak için, yola çıkmış.
Solucan sürünmeye devam ederken, köstebeğin sivri dişleriyle cevizi kemirme sesini duymuş. Ona doğru sürünmeye devam etmiş.Plastik içinde sıkışıp kalan büyüyemeyen tohumu anlatmış, yardım istemiş.
Köstebek ve solucan minik tohuma yardım etmek için yola çıkmışlar.
Minik tohumun yanına geldiklerinde köstebek ve solucan tüm güçlerini kullanarak tohumu kurtarmak için çabalamışlar.Fakat köstebeğin keskin dişleri de tohumu kurtarmaya yetmemiş.
Köstebek ve solucan minik tohumu nasıl kurtaracaklarını düşünmeye başlamışlar. Onlar düşünürken plastiğin içinden minik tohumun sesi duyulmuş. "Buradan kurtulmama yardım eder misiniz?" diye seslenmiş.
Köstebek: "Üzülme minik tohum seni kurtaracağız". demiş.
O sırada toprağın üstünde bir gürültü duymuşlar. Köstebek bu sesin nereden geldiğini merak etmiş.
Acaba kendilerine yardım edecek biri olabilir mi diye düşünmüş ve hızla yukarıya doğru toprağı kazmaya başlamış.
Toprağın üstüne çıktığında topla oynayan bir çocukla karşılaşmış. Çocuk köstebeği görünce çok heyecanlanmış ve onu takip etmiş.
Çocuğun kendini takip ettiğini gören köstebek çocuğu tohuma ulaştırmak için harekete geçmiş.
Köstebek hızla çıktığı çukura doğru ilerleyerek içeri girmiş. Çocuk da arkasından gelerek çukurdan içeri doğru bakmış ama hiç bir şey görememiş.

Köstebeğin nereye gittiğini merek eden çocuk elleriyle toprağı kazmaya başlamış.
Kazmış kazmış ve sonra......
Toprağın içindeki plastiği görmüş. Merakla plastiği eline almış. Dikkatlice baktığında plastiğin içinde sıkışıp kalan küçük tohumu farketmiş.
Çocuk plastiği elleriyle parçalayıp tohumu kurtarmaya çalışmış ama bir türlü başaramamış.
Aklına babasından yardım istemek gelmiş. Hemen harekete geçmiş ve babasının yanına gitmek için koşmaya başlamış.
Babasının yardımıyla çocuk tohumu plastikten kurtarmış. Hemen köstebek ve solucana haber vermeye gitmiş.
Bu habere çok sevinmişler.
Sonra aklına bir fikir gelmiş;
"Neden bu tohumu ekmiyorum?"
Tohumu ekmek için gerekli olan malzemeleri toplamış. Bir kap, biraz toprak, su ve tohum. İşte her şey hazır!
"Artık tohumu ekebilirim" diye düşünmüş ve hemen işe koyulmuş.
Tohumu ektikten sonra can suyunu vermiş. Bunu babasından öğrenmiş.
Ektiği tohumu toprak ile birleştirecek, ona hayat verecek bir güçmüş bu can suyu.
Veee günler aylar geçmiş Mucize tohum harika bir çam ağacı olmuş Sevimli kozalakları olan.
Peki siz çevre dostu olmayan atıkları etrafınızda gördüğünüzde ne yapıyorsunuz ?

- < BEGINNING
- END >
-
DOWNLOAD
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
-
BUY THIS BOOK
(from $3.79+) -
BUY THIS BOOK
(from $3.79+) - DOWNLOAD
- LIKE
- COMMENT ()
- SHARE
- Report
-
BUY
-
LIKE
-
COMMENT()
-
SHARE
- Excessive Violence
- Harassment
- Offensive Pictures
- Spelling & Grammar Errors
- Unfinished
- Other Problem

COMMENTS
Click 'X' to report any negative comments. Thanks!